h

Nieuws uit 2011

23 december 2011

De SP wenst iedereen fijne feestdagen en het allerbeste voor 2012

SP Boxmeer wenst iedereen fijne feestdagen en een sociaal en menswaardig 2012.

Eindejaarswens 2012

Lees verder
20 december 2011

SP Boxmeer op sportieve tour

Het Boxmeerse SP Curling-team geeft voor het eerst in haar korte bestaan acte-de-presence gegeven op de ijsbaan in Boxmeer.

SP Curling Team

Dit gebeurde op de eerste dag van de Boxmeerse Curling Cup op maandag 19 december. Het eerste optreden had direct positief resultaat. Het SP team mag op basis van de eerste wedstrijden gaan strijden op de finaledag welke zaterdag 7 januari 2012 plaatsvindt op de ijsbaan op het Raadhuisplein in Boxmeer.

Lees verder
13 december 2011

Meer betaalbare woningen in Boxmeer

De SP-Boxmeer wil meer betaalbare woningen in onze gemeente. Er is nog steeds een woningtekort en mensen kunnen geen huis verkopen of een nieuw huis kopen omdat de banken niet mee werken. De oplossing moet blijkbaar weer vanuit de mensen zelf komen.appartementen steenstraat noord In de gemeenteraad heeft de SP meegestemd met de bouw van 28 koopappartementen door de gemeente, op voorwaarde dat de woningen ook gekocht kunnen worden door mensen met een inkomen onder de 45.000,- euro per jaar (anderhalf keer modaal). Omdat deze groep mensen het op dit moment heel moeilijk heeft op de woningmarkt.

Lees verder
12 december 2011

WMO-beleid moet sociaal blijven

Tijdens de raadsvergadering van 8 december jl. is het nieuwe regionale WMO beleidsplan van het Land van Cuijk besproken. In het WMO beleidsplan wordt aangegeven hoe we als regio Land van Cuijk met de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) om willen gaan. In het WMO plan staat in principe omschreven dat mensen met een handicap of beperking WMO op de schopde kans moeten krijgen om zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan onze samenleving. Ook staat er aangegeven op welke manier of manieren dat zou kunnen gebeuren. Het kan daarbij gaan om bijvoorbeeld het vervoer van en naar school, hulp in de huishouding of een woningaanpassing.

Lees verder
11 december 2011

SP Boxmeer op Manifestatie Armoede Werkt Niet!

Afgelopen zaterdag vondt deArmoede Werkt Niet! manifestatie ARMOEDE WERKT NIET! plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Een manifestatie tegen armoede en georganiseerd door de SP, PvdA, de vakbonden en enkele andere organisaties. Natuurlijk was er ook een delegatie van de SP Boxmeer present, want het mag toch niet gebeuren dat we duizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de spreekwoordelijke geranium zetten.

Lees verder
9 december 2011

Crematorium in een woonwijk? Nee toch?!

In de wijk Hollesteeg in Boxmeer is de Werkgroep Nee Crematorium Nee, met steun van de wijkraad Boxmeer Noord, nog steeds bezig met het organiseren van het maatschappelijk verzet tegen de komst van een crematorium in hun woonwijk. De aktie Nee Crematorium NeeCrematorium van de werkgroep begon in september van dit jaar, toen bekend werd dat begrafenis ondernemer Schrijen vergevorderde plannen had voor realisatie van een crematorium in deze wijk. Edmond van Neerven, wijkbewoner en burgerraadslid van de SP legt uit wat de bezwaren zijn van de omwonenden over de mogelijke komst van een crematorium in de wijk Hollesteeg.

Lees verder

Pagina's

U bent hier