h

Nieuws uit 2012

19 december 2012

SP heeft vragen bij het rooien van eiken

SP BoxmeerAan de Hoogeindseweg in Sambeek zijn in week 48 zo'n 25 inlandse eiken gekapt door de gemeente Boxmeer. In week 49 en 50 heeft de gemeente alle verdere verwijderd. In week 50 zijn de bomen in snippers aangeleverd op de gemeentewerf. De doorsnede van de eiken was ongeveer 1,50m. Er waren geen (zichtbare) sporen van ziektes aan de bomen. "Het verontrust ons dat grote oude bomen zomaar gerooid worden" aldus fractievoorzitter Gerard Everink.

Om duidelijkheid over de reden te krijgen wil de SP graag antwoord op een aantal vragen. Wat is de reden van de kap en was het college hiervan op de hoogte, Waren de betreffende bomen onderdeel van de bomenhoofdstructuur in de gemeente Boxmeer en was hier een kapvergunning voor nodig of aanwezig. En wat wordt er met de snippers gedaan, kunnen deze gebruikt worden als brandstof voor verbrandingsovens en is er beleid bij de gemeente over het (her)gebruik van houtsnippers.

Lees verder
10 december 2012

SP hekelt bezuiniging op huishoudelijke hulp

SP BoxmeerDe overheid gaat 75% op het budget voor huishoudelijke hulp bezuinigen. Gemeenten behouden slechts 25 procent van het huidige budget voor 'een maatwerkvoorziening'. Het beroep op de bestaande huishoudelijke hulp wordt voor nieuwe cliënten al in 2014 beëindigd. Voor bestaande cliënten gaat de maatregel in 2015 in.
“Wie nu huishoudelijk hulp heeft, moet al een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betalen. De inkomensgrenzen worden straks zo aangescherpt dat Boxmeer veel minder huishoudelijke hulp kan aanbieden", meldt SP burgerraadslid Beppie van den Ende.

Lees verder
8 december 2012

SP Boxmeer, Cuijk en Gennep op bezoek in Brussel

Bezoek Europees ParlementDonderdag 29 november zijn wij met de SP Boxmeer, Cuijk, en Gennep naar het Europees parlement in Brussel gegaan. We gingen vanaf treinstation in Boxmeer met de SP bus naar Brussel. Na de twee uur durende reis kwamen we aan in Brussel. We werden ontvangen door SP fractie medewerker Niels Jongerius, hij was onze gids voor de dag.

We gingen naar het Spinelli gebouw en kregen informatie over hoe het in Brussel er aan toe gaat en wat de SP er doet, ook werden ons de medewerkers van de SP fractie voor gesteld. We kregen ook nog een klein presentje, de Europese SP mok. Hierna gingen we naar de kantine voor bezoekers, een hele grote ruimte met een keuze die je in menig restaurant nog niet krijgt. Na het eten kregen we uitleg over de Europese unie van Dennis de Jong, de SP Europarlementariër.

Lees verder
5 december 2012

SP stelt vragen over onterechte beslaglegging

SP BoxmeerAls er beslag gelegd wordt op het inkomen of uitkering heeft iemand recht op een beslagvrije voet. Deze beslagvrije voet is een bedrag dat bestaat uit 90% van het bijstandsinkomen, met een aanvulling voor de woonlasten. Lang niet iedereen met schulden is hiervan op de hoogte. De SP vindt dat de gemeente de aangewezen instantie is om huishoudens met schulden bij te staan in het realiseren van de beslagvrije voet.

SP raadslid Hilly van Neerven verwoordt het als volgt: “Het kan toch niet zo zijn dat ten onrechte beslag wordt gelegd op het inkomen van huishoudens, met of zonder kinderen, die zonder dat inkomen niet eens hun eten of woning kunnen bekostigen. En hierdoor ook nog eens uit hun huis kunnen worden gezet. Zelfs ziektekosten verzekeringen kunnen niet meer betaald worden’. De SP heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

Lees verder
9 november 2012

Boxmeer blijft gif spuiten

Geen RoundUpTijdens de begrotingsbehandeling 2013 is door de SP samen met PK een motie ingediend om glyfosaathoudende gewasbeschermingsmiddelen vanaf 2014 niet meer te gebruiken. Het bestrijdingsmiddel ‘RoundUp' dat Boxmeer gebruikt bevat dit glyfosaat. De reden van de gemeente om gif te blijven spuiten is van financiële aard. “Dit bespaart ons €40.000,- per jaar” aldus wethouder Hendriks. De motie kreeg, buiten de indienende partijen, geen bijval.

Naast het feit dat RoundUp slecht is voor de volksgezondheid was er kortgeleden veel commotie over de tariefstijging van het waterschap Aa en Maas. Door het vervuilen van oppervlaktewater zadelt de gemeente (en ook particulieren) de waterschappen op met het verwijderen van giftige stoffen. "Dit is hypocriet. Het is te gemakkelijk om de rekening door te schuiven naar waterschappen en niet preventief te handelen Helaas de gemeente blijft gif spuiten” aldus Gerard Everink, fractievoorzitter van de SP in Boxmeer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier