h

SP heeft vragen bij het rooien van eiken

19 december 2012

SP heeft vragen bij het rooien van eiken

SP BoxmeerAan de Hoogeindseweg in Sambeek zijn in week 48 zo'n 25 inlandse eiken gekapt door de gemeente Boxmeer. In week 49 en 50 heeft de gemeente alle verdere verwijderd. In week 50 zijn de bomen in snippers aangeleverd op de gemeentewerf. De doorsnede van de eiken was ongeveer 1,50m. Er waren geen (zichtbare) sporen van ziektes aan de bomen. "Het verontrust ons dat grote oude bomen zomaar gerooid worden" aldus fractievoorzitter Gerard Everink.

Om duidelijkheid over de reden te krijgen wil de SP graag antwoord op een aantal vragen. Wat is de reden van de kap en was het college hiervan op de hoogte, Waren de betreffende bomen onderdeel van de bomenhoofdstructuur in de gemeente Boxmeer en was hier een kapvergunning voor nodig of aanwezig. En wat wordt er met de snippers gedaan, kunnen deze gebruikt worden als brandstof voor verbrandingsovens en is er beleid bij de gemeente over het (her)gebruik van houtsnippers.

U bent hier