h

Nieuws uit 2008

27 december 2008

Raadsbrede steun voor amendement SP-fractie

‘Integratie allochtoon van
twee kanten benaderen’

BOXMEER – Integratie van allochtonen in de Boxmeerse samenleving moet van twee kanten worden benaderd. Niet alleen vanuit het gezichtspunt van de allochtoon in de trant van ‘geef ze maar een ruimte waarin ze activiteiten kunnen organiseren en dan komt het wel goed met die integratie’. Dát is te makkelijk gedacht door het college.

Vandaar dat SP-raadslid Sohela Hosseini in de raadsvergadering van december namens haar fractie met een amendement kwam om het gemeentelijk beleid aan te scherpen. Zij kreeg hiervoor raadsbreed steun.

Lees verder
26 december 2008

Mooiland Maasland schikt zich naar afspraken met gemeente Boxmeer

SP: Huren Elderom
dus toch omlaag

Boxmeer – Wooncorporatie Mooiland Maasland komt de afspraken die gemaakt zijn met de gemeente Boxmeer toch nog na. Het leek er lange tijd op dat Mooiland Maasland haar eigen weg ging, maar gelukkig zijn ze daarvan terug gekomen. In hun eigen blad ‘Huurdersplatform Maasland’ geven ze aan dat ze alle huurprijzen in Hofstede Elderom die nu tussen de 572 en de 750 euro per maand liggen onder de grens van 535 euro worden gebracht. Wat de SP Boxmeer betreft is de volgende stap het aantal huurwoningen weer op peil brengen.

Lees verder
22 december 2008

SP deelt kerstwensen uit in winkelcentrum Boxmeer


* Op koopzondag 21 december bracht de SP Boxmeer op straat haar kerst- en nieuwjaarswensen over aan winkelend Boxmeer.

Lees verder
9 december 2008

Winfried Bosters fractievoorzitter van SP Boxmeer


BOXMEER – Theo Weenink uit Boxmeer draagt het stokje van SP-fractievoorzitter zestien maanden voor de volgende verkiezingen over aan Boxmerenaar Winfried Bosters (44). Evenals in de vorige raadsperiode trok de oprichter van de Boxmeerse SP-afdeling ‘good old’ Weenink de fractie op gang.

Lees verder
28 november 2008

Bronzen Bok voor zeer gewaardeerd vertrekkend SP-raadslid Alice van Hest


BOXMEER – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 27 november is na zes jaar trouwe, deskundige en integere dienst afscheid genomen van het SP-raadslid Alice van Hest uit Overloon. Zij was onder meer vice-fractievoorzitter, lid van het presidium, agendacommissie, voorzitter van tal van politieke avonden en lid van diverse raadswerkgroepen. Alice blijft voor de SP actief als burgerraadslid, maar geeft voortaan voorrang aan haar werk in een vijftal gemeentelijke commissies voor beroeps en bezwaarschriften en klachtencommissies in den lande.
Voor al haar verdiensten voor de gemeente Boxmeer ontving zij uit handen van burgemeester Karel van Soest dé gemeentelijke onderscheiding: een Bronzen Bok.
In dezelfde vergadering werd Hilly van Neerven-Van Campenhout (zie foto) uit Boxmeer beëdigd als SP-raadslid, waarmee zij officieel de opvolgster is van Alice in de SP-fractie.

Lees verder
25 november 2008

Overhandiging resultaten meldpunt PGB.


Uitreiking van de notitie over PGB aan burgermeester van Soest door Theo Weenink.

Lees verder

Pagina's

U bent hier