h

SP stelt vragen over onterechte beslaglegging

5 december 2012

SP stelt vragen over onterechte beslaglegging

SP BoxmeerAls er beslag gelegd wordt op het inkomen of uitkering heeft iemand recht op een beslagvrije voet. Deze beslagvrije voet is een bedrag dat bestaat uit 90% van het bijstandsinkomen, met een aanvulling voor de woonlasten. Lang niet iedereen met schulden is hiervan op de hoogte. De SP vindt dat de gemeente de aangewezen instantie is om huishoudens met schulden bij te staan in het realiseren van de beslagvrije voet.

SP raadslid Hilly van Neerven verwoordt het als volgt: “Het kan toch niet zo zijn dat ten onrechte beslag wordt gelegd op het inkomen van huishoudens, met of zonder kinderen, die zonder dat inkomen niet eens hun eten of woning kunnen bekostigen. En hierdoor ook nog eens uit hun huis kunnen worden gezet. Zelfs ziektekosten verzekeringen kunnen niet meer betaald worden’. De SP heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

U bent hier