h

SP Boxmeer op Manifestatie Armoede Werkt Niet!

11 december 2011

SP Boxmeer op Manifestatie Armoede Werkt Niet!

Afgelopen zaterdag vondt deArmoede Werkt Niet! manifestatie ARMOEDE WERKT NIET! plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Een manifestatie tegen armoede en georganiseerd door de SP, PvdA, de vakbonden en enkele andere organisaties. Natuurlijk was er ook een delegatie van de SP Boxmeer present, want het mag toch niet gebeuren dat we duizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de spreekwoordelijke geranium zetten.

Samen met leden van onze SP buurafdeling Gennep vertrokken we met een bus vanaf het Weijerplein in Boxmeer naar Den Bosch. Na tussenstops in Cuijk en Grave om nog enkele kameraden in de strijd op te pikken kwamen we even voor één uur aan bij de Brabanthallen alwaar het overal vol hing met de werkhandschoenen van de “Ketting van Solidariteit”. Deze handschoenen voorzien van de reacties van burgers uit het hele land zijn de afgelopen maanden door alle SP afdelingen verzameld.

SPonsjeGewapend met de een aantal nieuwe SPonsjes, welke direct veel complimenten opleverden, kwamen we de grote hal binnen waar al duizenden mensen aanwezig waren en er nog steeds meer arriveerden. In totaal waren er meer dan 6500 demonstranten op de manifestatie afgekomen die van tijd tot tijd opgeluisterd werd door leuke muziek van o.a. Harry Slinger en Bob Fosko en cabaret van Sjaak Bral.

Na vraaggesprekken door Jan Marijnissen met een aantal getroffenen en toespraken van o.a Agnes Jongerius (FNV) en Job Cohen (PvdA) was het podium voor staatssecretaris de Krom van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Uiteraard wachtte hem een flink fluitconcert wat zich voortzette na zijn toespraak waarbij hij aangaf dat er géén 60.000 sociale banen gingen verdwijnen. Kreten als a-sociaal en leugenaar vulde de grote hal.

Als laatste was het de beurt aan “onze” Emile Roemer die wederom een goede toespraak gaf en daarbij de staatssecretaris nogmaals meegaf dat dit beleid a-sociaal en onmenselijk is. Het grootste applaus van de dag kwam hem ten deel. De SP Boxmeer vond het een geslaagde manifestatie en daarbij ook nog eens een leuke dag. Nu is het maar te hopen dat men in Den Haag ook goed geluisterd heeft en niet doorgaat met dit a-sociale beleid.

SP Boxmeer

U bent hier