h

Blog

29 maart 2021

Ontstaan Hulpdienst Boxmeer , Land van Cuijk

Foto: SP

Wat is de reden dat de Hulpdienst van SP Boxmeer nu Land van Cuijk, zoveel zaken behandelt de laatste 5 jaar.? De Hulpdienst van SP Boxmeer bestaat al zeker 40 jaar.

Lees verder
12 november 2017

SP Boxmeer komt uit een andere gemeente:

Met deze woorden reageerde het CDA op de algemene beschouwingen naar de SP. Ook wethouder Hendriks herhaalde deze woorden. Beide gaan voorbij aan de signalen die de SP van de inwoners krijgt en HOUDEN de AFSTAND tot de inwoners in stand. 

Lees verder
8 december 2016

Auw

Zondagmorgen 4 december, tijdens een kadertraining van de SP zagen we (afdeling Boxmeer) dat Hovsep Khachatryan zijn inboedel op internet te koop aanbood. We hebben direct contact gezocht. Het was waar. Hovsep en zijn gezin zouden woensdag 7 december uitgezet gaan worden.

Lees verder
24 mei 2016

Over de brug én over de balk

Onlangs is er een ‘Middeleeuwse brug’  gebouwd op bedrijvenpark Sterckwijck. Een hele mooie brug mag ik wel zeggen alleen op de verkeerde plek. De brug ligt aan het wandelpad naast de A77 nabij de Rabobank en verbindt een stukje grasland aan de overzijde. Laat deze plekken al altijd toegankelijk zijn geweest door 50 meter verderop de weg over te steken. Een brug zonder enig toegevoegd nut dus.

Dan heeft de brug de naam een wandel- en fietsbrug te zijn maar om hier met de fiets te komen dient men zich eerst door houten klappoortjes te manoeuvreren, erg lastig met een fiets. Bij de brug aangekomen moet men als Steven Kruijswijk (top wielrenner en klimmer) de brug op zien te komen, zo steil als deze is. Zonder e-bike of andere technische doping is dit een hele tour. Waarna men zich met hoge snelheid de afdaling in gooit met alle gevaren en overlast voor wandelaars van dien.

Lees verder
15 juni 2015

Oproep aan alle inwoners van de gemeente Boxmeer.

Graag kom ik in contact met zorg- & welzijnsorganisaties en/of verenigingen of clubjes in de gemeente Boxmeer die mij willen laten zien hoe ze werken, wat er speelt, waar behoeftes liggen en wat ze graag anders of verbeterd willen zien in de gemeente Boxmeer.

Lees verder
16 september 2014

Wandelen met Raadslid Mariëlla van Wijnen - Boxmeer Noord

Op 9 september ben ik voor een raadsleden wandeling met Marcelino Thuis van Radius op pad geweest om Boxmeer Noord te bekijken. We hebben voornamelijk door de deelwijken: Bakelgeert Noord en de Hollesteeg gelopen. Doel voor mij was om meer inzicht te krijgen in de problematiek van Boxmeer Noord.

Lees verder
12 september 2014

Afschieten van vossen in de Maasbroeksche Blokken is totaal overbodig!

"Jacht op vossen Boxmeer gaat gewoon door" staat er deze morgen, 12 september, in de Gelderlander te lezen. De gemeente Boxmeer gaat dus toch een aantal vossen afschieten in de groene zone bij de Maasbroeksche Blokken. Dit ondanks de bezwaren die onder andere de Milieuvereniging Land van Cuijk heeft.

Als inwoner van de Maasbroeksche Blokken heb ik hier nog nooit één vos gezien. Ook van de buren en andere wijkbewoners heb ik niets vernomen over vossen, laat staan over overlast dat deze dieren zouden geven. En aangevreten kadavers van hazen, fazanten, patrijzen of andere prooidieren heb ik in de wijk of nabij de groene zone ook nooit kunnen ontdekken.

Lees verder
5 september 2014

Wandelen met Raadslid Mariëlla van Wijnen - Vortum-Mullem

Eind augustus 2014 heb ik, Mariëlla van Wijnen Heijs een wandeling gemaakt met afgevaardigden van de dorpsraad van Vortum-Mullem. Samen met Willemien Roelofs en Petra Broeders heb ik een rondje gemaakt door Vortum-Mullem. Hierbij heb ik onder andere uitleg gekregen over de werking van de dorpsraad en heb ik ook gehoord wat de zorgen van de burgers aldaar zijn zoals woningbouw, krimp basisonderwijs en het gemeenschapshuis.

Lees verder
23 juli 2014

Wandelen met Raadslid Mariëlla van Wijnen - Holthees

22 juli heb ik een geweldige wandelervaring gehad in Holthees. Twee leden van de wijkraad Holthees-Smakt hadden de handschoen opgepakt en hebben mij in ruim 2 uur tijd hun werkelijk schitterende Holthees laten zien. Zowel de bebouwde kom als het buitengebied, en de provinciale grenspaal.

Lees verder
12 juli 2014

Eén jaar SP: van wijkraad- tot fractievoorzitter

Het is nu zomer 2014. Een jaar geleden werd ik door Bert Moeskops gemaild dat hij me wilde spreken. Ik wist direct waarover hij me wilde spreken, in 2014 zouden er weer gemeenteraadsverkiezingen zijn en Bert herinnerde mij aan mijn uitspraak van vier jaar ervoor : "Ik wil de wijkraad Boxmeer-Noord goed achterlaten, kom over vier jaar terug!". Ik reageerde direct dat ik mee wilde doen en we hebben een afspraak gemaakt.

Lees verder

U bent hier