h

Over de brug én over de balk

24 mei 2016

Over de brug én over de balk

Onlangs is er een ‘Middeleeuwse brug’  gebouwd op bedrijvenpark Sterckwijck. Een hele mooie brug mag ik wel zeggen alleen op de verkeerde plek. De brug ligt aan het wandelpad naast de A77 nabij de Rabobank en verbindt een stukje grasland aan de overzijde. Laat deze plekken al altijd toegankelijk zijn geweest door 50 meter verderop de weg over te steken. Een brug zonder enig toegevoegd nut dus.

Dan heeft de brug de naam een wandel- en fietsbrug te zijn maar om hier met de fiets te komen dient men zich eerst door houten klappoortjes te manoeuvreren, erg lastig met een fiets. Bij de brug aangekomen moet men als Steven Kruijswijk (top wielrenner en klimmer) de brug op zien te komen, zo steil als deze is. Zonder e-bike of andere technische doping is dit een hele tour. Waarna men zich met hoge snelheid de afdaling in gooit met alle gevaren en overlast voor wandelaars van dien.

Ook uit recreatief oogpunt zie ik het nut van deze brug niet in. Dit omdat hij ver achteraf ligt, over een lelijke betonnen bak ligt en ook nog eens vlak naast een stinkende snelweg ligt. Hier zie ik nog geen toeristen op af komen enkel mensen die hier toch al geregeld wandelen of hun hond uitlaten.

En dan de kosten hiervoor, 300.000 euro heeft deze brug de gemeenschap gekost. Hoewel mede gesubsidieerd vanuit Europa, Noord Brabant en de gemeente Boxmeer gaat het toch om belastinggeld dat de Nederlandse burgers hebben moeten opbrengen. Wat mij betreft zonde en dus ‘over de balk’ gesmeten geld.

U bent hier