h

Ontstaan Hulpdienst Boxmeer , Land van Cuijk

29 maart 2021

Ontstaan Hulpdienst Boxmeer , Land van Cuijk

Foto: SP

Wat is de reden dat de Hulpdienst van SP Boxmeer nu Land van Cuijk, zoveel zaken behandelt de laatste 5 jaar.? De Hulpdienst van SP Boxmeer bestaat al zeker 40 jaar.

In het begin kwamen de mensen op een vaste plaats, dit was in de Weijer te Boxmeer. Veel vragen die wij ontvingen gaan over de overheid, Mooiland, de gemeente en het familierecht.

Later hebben wij een vast gsm nummer genomen en zijn wij gestopt op een vaste plaats met een vast spreekuur te werken. Wij zijn inmiddels ook via Facebook, Messenger, Whats-App en via onze website te breiken. Wij zijn meer digitaal gaan ondernemen. Daarnaast wordt je ook nog steeds aangesproken in het dorp.

De laatste jaren zijn we naar meer dan 600 zaken gegroeid en daar ligt helaas onze top. Vorig jaar hebben we in het bestuur afgesproken dat we niet meer dan 600 zaken kunnen aannemen dit ter bescherming van onze hulpdienstmedewerkers. De zaken worden steeds complexer en dat betekent dat je daar vele extra uren werk in steekt.

De hulpdienst heeft twee aanjagers (Theo en Jessica) waarvan de chemie tussen hun erg belangrijk is, zaken worden nooit dubbel gedaan en ieder weet van elkaar waar hij/zij mee bezig is. Zo worden de zaken ook verdeeld naar de fractie of andere medewerkers.

Hoe komt het dat de mensen wel worden geholpen via de Hulpdienst, en niet bij de gemeente Boxmeer?

Dit komt doordat de gemeente geen hulp meer mag bieden aan mensen, zoals papieren invullen. Ze worden doorverwezen naar Sociom en de Hulpdienst. De gemeente heeft heel veel zaken extern uitgezet, zoals devoedselbank, schuldhulpverlening, sociale recherche en advocaten die het beleid verdedigen, het is wel hun verantwoordelijkheid maar zij hebben daar geen eigen ambtenaren voor.

Belastingdienst, makkelijker kunnen wij het niet maken, welke relatie hebben jullie hiermee?

We zijn met twee personen gespecialiseerd voor het invullen van belastingen en hulp aan ZZPers. Als er een problemen is ontstaan bij de belastingdienst, krijgen we via een bezwaarschrift een vaste persoon aangewezen om de problemen op te lossen. Zo ook bij etnisch profileren en de fraude affaire bij de toeslagen. We hebben al bijna 750.000 euro bij Zpp,ers en burgers weg kunnen strepen van aanslagen die waren opgelegd. Dit zal ook de reden zijn waarom wij persoonlijk zijn gehackt door de belastingdienst. Hier hebben wij een onderzoek laten doen door de recherche uit s, Hertogenbosch. Voor Theo is persoonlijk het vertrouwen opgezegd voor het invullen van giften en ziektekosten. Jessica is als fraudeur neergezet, dus staan we alle twee op de zwarte lijst van de belastingdienst.

Waarom stop je dan niet met helpen van burgers?

Het levert zoveel voldoening op, om dit systeem van de belastingdienst en de uitvoering van hun systeem aan te pakken. Daarnaast hebben wij een groot sociaal hart en zijn wij er voor onze inwoners.
Gelukkig hebben wij rechtstreekse lijntje lopen naar Renske Leijten SP kamerlid, die dit beleid van de overheid samen aanpakt met Pieter Omtzigt CDA kamerlid via een parlementaire onderzoek.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier