h

Eén jaar SP: van wijkraad- tot fractievoorzitter

12 juli 2014

Eén jaar SP: van wijkraad- tot fractievoorzitter

Het is nu zomer 2014. Een jaar geleden werd ik door Bert Moeskops gemaild dat hij me wilde spreken. Ik wist direct waarover hij me wilde spreken, in 2014 zouden er weer gemeenteraadsverkiezingen zijn en Bert herinnerde mij aan mijn uitspraak van vier jaar ervoor : "Ik wil de wijkraad Boxmeer-Noord goed achterlaten, kom over vier jaar terug!". Ik reageerde direct dat ik mee wilde doen en we hebben een afspraak gemaakt.

Op de eerste afspraak hebben we gepraat over een plek op de lijst. Een paar weken later kwam Bert met de vraag of ik lijsttrekker wilde worden. Ik heb dit gedaan en ik kwam voor een hele nieuwe ploeg te staan. Voor de SP was ik letterlijk een grote onbekende. Bert Moeskops, Gerard Everink en natuurlijk Emile Roemer hebben mij leren kennen toen zij wethouder waren, maar verder kende niemand mij. Mijn sympathie is er altijd geweest voor de SP, ik heb dit alleen nooit echt geuit vanwege de politieke onafhankelijkheid van de wijkraad. Het mooiste compliment kreeg ik van één van de leden die mij wel vanuit de wijkraad kende, maar nooit een SP'er in mij had gezien. Vanaf 2 december ging alles in een stroomversnelling. Direct in de krant dat ik de lijsttrekker was, voorbereiden op de campagne, elkaar leren kennen. Voldoen aan de cursussen van de SP; basiskennis van de SP, raadsledencursus en later debattraining. Ik ben blij met het vertrouwen dat in mij gesteld is en dat ik dit waar heb  kunnen maken. Iedereen die mij niet goed genoeg kende, heeft mij het vertrouwen moeten geven op basis van een paar woorden van Bert, Gerard en Emile.

Nu in de gemeenteraad laten we duidelijk van ons horen. De motie over herstarten CAO-gesprekken voor de WSW is aangenomen en met betrekking tot Agrifood Capital is het signaal van de winsten duidelijk door gekomen en zelfs in andere gemeenten besproken. Ook op straat merk ik dat ik af en toe herkend en aangesproken wordt, natuurlijk val ik van ver al op met mijn lengte en dat werkt prima als herkenningspunt. Onze fractie is een hecht team, waarin ieder zij  eigen rol en taken vervult. En sinds kort hebben we in deze moderne samenleving zelfs fractieoverleg op afstand. Dick Schaap is op onze vaste fractieavond in België, maar met een videoverbinding via internet op onze I-pad hebben we prima overleg.

Nu is het weer zomervakantie. De laatste actie voordat we een jaar verder zijn vanaf het moment dat ik ben benaderd door de SP was de Ronde van Boxmeer. Op maandag 28 juli is de SP traditiegetrouw weer aanwezig geweest bij dit evenement.

Fijne vakantie verder,

Johan Koelman, fractievoorzitter SP Boxmeer

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier