h

SP Boxmeer gaat in debat met Mooiland Maasland. Meer betaalbare huurwoningen in onze gemeente

31 januari 2011

SP Boxmeer gaat in debat met Mooiland Maasland. Meer betaalbare huurwoningen in onze gemeente

Boxmeer- Afgelopen zaterdag, 29 januari, ging de Boxmeerse afdeling van de Socialistische Partij in het winkelcentrum van Boxmeer in gesprek met het publiek over het huurwoning-vraagstuk. De SP is bezig met een inventarisatie van zaken of problemen waar huurders en woningzoekenden tegenaan lopen bij het vinden van een (andere) huurwoning.
Volgens SP-afdeling past deze actie in een reeks van acties die de SP de afgelopen jaren al heeft gevoerd voor behoud en uitbreiding van het aantal betaalbare huurwoningen.
Op dinsdag 8 februari a.s. vindt er tijdens de commissievergadering een debat plaats met Mooiland-Maasland. Dit debat vindt plaats op initiatief van de SP.

“Eind december jl. heeft de SP een groot spandoek op het braakliggend terrein aan de Beugenseweg in Boxmeer geplaatst met de boodschap: “Mooiland-Maasland, kopen kan niet, bouw meer huur”, dit zal zeker één van de onderwerpen zijn waarover gediscussieerd zal worden op 8 februari.” Aldus SP-raadslid Edson Manuel

Vragen en ervaringen

SP-raadslid Manuel: “We hebben veel positieve reacties gekregen en mensen geven aan dat de woningtoewijzing anders moet, zoals bijvoorbeeld het werken met urgentieverklaringen.”
In verschillende andere gemeenten kent men nog steeds de urgentieverklaring voor schrijnende gevallen. Mooiland-Maasland is hier al jaren geleden mee gestopt. De SP vindt dit geen goede zaak. Hier in Boxmeer vragen mensen zich af waarom geen urgentieverklaring meer voor ‘ schrijnende gevallen ’ wordt toegepast. Ook in Boxmeer zijn er gezinnen die nu veel te klein of veel te duur wonen of om gezondheidsredenen dringend om een betaalbare huurwoning verlegen zitten.

Een ander vaak gehoorde opmerking is dat Mooiland Maasland ieder jaar een aantal vrijgekomen huurwoningen vrij verloot onder woningzoekenden. Er wordt bij die verloting niet gekeken naar het aantal jaren dat iemand staat ingeschreven of naar de woon/leef situatie van de betrokkenen. De SP vindt dat dit anders moet. Deze woningen zouden eigenlijk eerst verloot moeten worden onder urgent woningzoekenden. Anders is de kans heel groot dat deze mensen nog lang voor een gesloten deur blijven te staan.

Mensen kunnen ons schrijven

De SP heeft ook een e-mailadres, betaalbarehuurwoningbouwen@gmail.com speciaal voor deze gelegenheid in het leven geroepen. Woningzoekenden kunnen hier met hun ervaringen, ongenoegen of suggesties terecht.

Debat meer huurwoningen aanstaande
SP: ‘Mooiland Maasland moet juist nu tekort aan huurwoningen wegwerken’

U bent hier