h

Debat meer huurwoningen aanstaande

28 januari 2011

Debat meer huurwoningen aanstaande

Boxmeer- Dinsdag 8 februari aanstaande gaan de politieke partijen in het gemeentehuis in van Boxmeer op initiatief van de SP, in debat met Wooncorporatie Mooiland Maasland over de stagnatie van de bouw van betaalbare huurwoningen in de gemeente.

In december heeft de SP al een actie op touw gezet met het plaatsen van een groot spandoek op het braakliggende terrein in de wijk Elderom, nabij de rotonde Hollesteeg-Beugenseweg om aandacht te vragen voor het bouwen van meer betaalbare huurwoningen.

In aanloop naar het debat op 8 februari is de SP aanstaande zaterdag in het winkelcentrum van Boxmeer aanwezig om met de mensen in gesprek te gaan en te inventariseren waar de woningzoekenden keer op keer er tegen aan lopen bij het vinden van een gepaste huurwoning. Ook wordt dan een speciaal emailadres (betaalbarehuurwoningbouwen@gmail.com ) voor deze actie gelanceerd.Woningzoekenden kunnen hier hun verhalen, vragen of ervaringen naartoe sturen. Die vragen en ervaringen neemt de SP mee in het debat.

Tekort huurwoningen snel inlopen

Binnen de gemeente Boxmeer is Mooiland Maasland een belangrijke speler en partner in het uitvoeren van het gemeentelijk volkshuisvestingsplan. SP-raadslid Manuel vindt dat Mooiland Maasland in ieder geval de verdere ontwikkeling van Hofstede Elderom zou moeten oppakken. Volgens de SP kan het nooit de bedoeling zijn dat de stagnerende koopwoningmarkt de bouw van huurwoningen zo ernstig blokkeert.
SP-raadslid Edson Manuel: “Zoals ik al eerder heb aangegeven, van bouwrijpe grond weiland maken draagt niet bij aan het oplossen van het toenemende tekort aan huurwoningen. Er zijn zoveel mensen die op een betaalbare huurwoning zitten te wachten. Vanaf 1 januari speelt het inkomen van de huurder een veel zwaardere rol bij de woningtoewijzing en voor een grote groep mensen kan dit een financiële ramp worden. Er moeten daarom gewoon meer betaalbare huurwoningen gebouwd worden."

U bent hier