h

SP GAAT VOL VOOR EEN RAADSENQUETE HANSA.

7 februari 2018

SP GAAT VOL VOOR EEN RAADSENQUETE HANSA.

De gemeenteraadsfractie van de SP in Boxmeer wil nu eindelijk een
raadsenquête over wat er allemaal is misgegaan rondom het oncologischcentrum Hansa. “Het eerste rapport Hansa van de rekenkamer was al schokkend, het aanvullende onderzoek op verzoek van de coalitie gaf een nog grotere naschok”, aldus Johan Koelman, fractievoorzitter van de SP. “Boxmeer trilt nog op haar grondvesting, maar uiteindelijk lijkt de coalitie van CDA, LOF en VDB/LO te concluderen dat er niets aan de hand is”.

De SP vraagt zich af waarom de coalitie blind is voor het nemen van verantwoording. Waarom wil men niet weten waar 1 miljoen burgergeld gebleven is, waarom deze doofpotcultuur? Waarom geen openheid van zaken?

Het dossier Hansa werd deze raadsperiode met moeite deels openbaar. De SP heeft moeten knokken voor de opheffing van geheimhouding op het
haalbaarheidsonderzoek. Het laten doen van een onderzoek door de
rekenkamer kostte nog meer moeite. Nu de rapporten er dan liggen roept
de uitkomst steeds meer vragen op.

De SP komt daarom tijdens de raadsvergadering van a.s. donderdag met een motie tot het doen van een raadsenquête. “Een enquête is nodig. Welke dossierstukken zijn er nog waar zelfs de raad geen weet van heeft? Waarom zijn er volgens het CDA met nadruk alleen in de beginperiode fouten gemaakt? Het is wel een CDA-wethouder die informatie over kredietwaardigheid in 2015 nooit gedeeld heeft! De burgers hebben genoeg betaald om te mogen weten wat er exact met hun geld gebeurd is. De onderste steen moet boven komen, er moet volledige openheid komen over dit debacle,” aldus Johan Koelman. Donderdag beslist de Raad of die Raadsenquête er komt.

Reactie toevoegen

U bent hier