h

Belastingvoorlichting op schrikkeldag

1 maart 2016

Belastingvoorlichting op schrikkeldag

Niet dat we maar 1x in de 4 jaar informatie delen, maar dit keer gaf de SP op 29 februari een voorlichtingsavond over onbenutte rechten in de gemmeente Boxmeer en de belastingaangifte.

Wat vooral bleek uit de presentaties is dat de overheid heel rooskleurig inschat dat iedereen de belastingaangifte zelf kan doen (de zelfredzaamheid waar dit kabinet zo trots op is). In de praktijk blijken heel veel mensen iemand in te schakelen om de aangifte voor hen te doen. Zowel Sociom (SOCiaal In de OMgeveing) als de SP Hulpdienst constateert dat los van elkaar.

Een andere schokkende constatering is dat 10% van de bevolking functioneel analfabeet is. Omdat je rechten een haalplicht is laten veel mensen geld liggen.

De informatie over onbenutte rechten is voor wie niet aanwezig was terug te vinden op de website van de gemeente. (http://www.boxmeer.nl/inwoners/pdf-documenten_41673/item/folder-ken-uw-rechten_41420.html)

Wanneer u geen brief heeft gehad om aangifte te doen, dan nog kunt u recht hebben op teruggave. Dit dient u zelf te bepalen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met onze SP Hulpdienst.

U bent hier