h

Kwestie huurdersonderhoud Mooiland

15 maart 2015

Kwestie huurdersonderhoud Mooiland

In december besloot Woning­corporatie Mooiland te stoppen met gratis uitvoeren van klein onderhoud. Daarop is de SP een e-mail actie gestart waar zeer vele huurders aan deelgenomen hebben. Omdat er tot nu toe alleen via de krant gereageerd was door Mooiland hebben wij ze een brief gestuurd met nogmaals de vraag om inhoudelijk in te gaan op onze argumenten.

Onlangs heeft Mooiland hierop geantwoord. Zij stellen dat ze het huurderonderhoud 'uit eigen zak' betaalden, dat er geen bedrag in de huur zat voor dit klein onderhoud, waarvoor de huurder formeel zelf verantwoordelijk is, en dat ze daarom de huur niet
hoeven te verlagen. De SP gelooft niet dat de directeur het klein onderhoud echt van zijn eigen salaris heeft betaald, en dat het dus gewoon uit de huuropbrengsten kwam. Gratis bestaat immers niet: er is altijd iemand die het betaalt. En bij een woning­corporatie zijn dat de huurders. Straks beweren ze nog dat je alleen de voordeur huurt, en de woning er gratis bij
krijgt...

Reactie toevoegen

U bent hier