h

Burgers begrijpen Boxmeerse politiek niet meer!

14 april 2014

Burgers begrijpen Boxmeerse politiek niet meer!

Zaterdag 12 april heeft de SP tekst en uitleg gegeven in het centrum van Boxmeer hoe de SP buitengesloten is van de vervolggesprekken over de vorming van een coalitie in onze gemeente.

De geluiden die de SP te horen kregen waren duidelijk. De mensen begrijpen niet waarom de SP niet betrokken wordt bij de gesprekken over de coalitievorming. Ook mensen die niet op de SP hebben gestemd laten dit geluid horen. We hebben de verslagen van de gesprekken en de eindconclusie van het CDA laten zien. Deze zijn hier in te zien op de website van de gemeente.

Volgens sommige mensen zou de SP te veel eisen en daardoor buitenspel gezet worden. Als we echter aangeven wat er in het eerste gesprek door de SP is aangedragen wat wij belangrijk vinden dan snappen de mensen niet waarom de SP als winnaar van de verkiezingen NIET mee mag doen. Met name de redenen waarom er NIET afgeweken KAN worden van de huidige coalitie is  een doorn in het oog van de burgers. Volgens het CDA kan er geen andere coalitie komen omdat er dan een andere politieke oriëntatie zou komen. Het CDA zegt dus dat je niet anders mag gaan stemmen want dan verandert de politieke voorkeur.

Het CDA is verantwoordelijk voor het creëren van de grotere afstand van de Boxmeerse burger tot de Boxmeerse politiek! De burgemeester kan dan nog zoveel oproepen tot stemmen en vertrouwen hebben in de lokale politiek, met zo'n partner zal dit nooit tot zijn recht komen.

Reactie toevoegen

U bent hier