h

5 nieuwe SP-raadsleden

28 maart 2014

5 nieuwe SP-raadsleden

Op donderdagavond 27 maart is de nieuwe gemeenteraad van Boxmeer en dus ook de nieuwe fractie van de SP geïnstalleerd. Bij de SP mag 'nieuw' letterlijk worden genomen. Niet alleen steeg de SP van vier naar vijf zetels, maar bestaat de fractie ook nog uit louter nieuwelingen, die een geweldige verkiezingsuitslag hebben neergezet samen met de rest van de afdeling. Samen met het CDA werd de SP bovendien in zetels de grootste partij.

Vlnr: Tom Lensen, Mariëlla van Wijnen-Heijs, Johan Koelman, Dick Schaap en Wilbur van den Hoven.

Ervaring

Niettemin telt de fractie voldoende ervaring om er de komende periode tegenaan te gaan. Lijsttrekker Johan Koelman heeft jarenlang ervaring met het gemeentebestuur als voorzitter van de Wijkraad Boxmeer-Noord. Dick Schaap heeft ervaring als wethouder, Mariella van Wijnen-Heijs en Wilbur van den Hoven hebben al de nodige politieke kilometers als burgerraadslid achter de rug. De enige echte nieuweling is Tom Lensen, die overkwam van de afdeling Nijmegen.
Ooit begon de SP Boxmeer met een jongen die vanuit Nijmegen naar Boxmeer kwam. De geschiedenis lijkt zich dus te herhalen...

De SP Boxmeer wenst de nieuwe fractie veel succes in de komende raadsperiode.

Reactie toevoegen

U bent hier