h

SP in Luneven: vuilnis en verkeer

10 december 2013

SP in Luneven: vuilnis en verkeer

Op maandagavond 9 december hebben de mensen van de SP Boxmeer in een deel van de Boxmeerse wijk Luneven huis-aan-huis de 'ZO krant' persoonlijk afgegeven en de bewoners gevaagd wat zij veranderd of verbeterd willen zien in hun wijk.

We hebben uit kunnen leggen waarom de kinderen niet mogen vissen in de vijver van het Lunevenpark, namelijk vanwege de oude stort, die daar heeft gelegen en de vervuiling die daarvan in het water doorsijpelt.
Verder merkten de bewoners van de wijk op dat het Lunevenpark erg leeg is en er bijna geen speeltoestellen staan. Ook worden de weggehaalde vuilnisbakken erg gemist. "Het lijkt 's morgens wel een vuilnisbelt", zo merkte een van de bewoners op.

Snelheid verkeer De SP roept verder de autobestuurders op om de snelheid in de wijk te matigen. Kandidaat-raadslid Mariëlla van Wijnen uit het Luneven zelf: "We hebben veel klachten gekregen over te hard rijden en het afsnijden van onoverzichtelijke bochten."

Volgens de bewoners kan het groenonderhoud op diverse plekken 'wel extra aandacht gebruiken' en ze missen de bladmanden. 

Mailen

Heel concrete vragen naar aanleiding van ons bezoek aan Luneven zullen we  doorgeven aan de gemeente. Vindt u de ZO-krant in de bus en heeft u ons niet gezien, dan heeft u ons dus gemist. Mocht u iets kwijt willen, u kunt ons altijd mailen (boxmeer@sp.nl) of bellen. Zie daarvoor ook elders op onze website.

Reactie toevoegen

U bent hier