h

Johan Koelman voert nieuwe SP-lijst aan

2 december 2013

Johan Koelman voert nieuwe SP-lijst aan

Bij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad op woensdag 19 maart 2014 wordt de lijst van de Socialistische partij (SP) aangevoerd door Johan Koelman. 

In de top tien beschikt Johan over een mooie club van bijna alleen maar nieuwelingen. Die worden gevolgd door een twintigtal aansprekende ‘volgers’ op de lijst. Johan Koelman treedt strijdbaar en vol goede moed de aanstaande verkiezingsstrijd tegemoet.

“Het rijk gaat stevig beknibbelen op thuiszorg, dagbesteding en sociale voorzieningen. Je hebt een sociale partij als de SP dus meer en harder nodig dan ooit om deze belangrijke zaken in stand te houden.”

Niet afschepen Verder ziet hij mensen ‘opzij geschoven worden, afgescheept met drogredenen op terechte vragen’. “Niet iedereen is mondig genoeg of durft tegen de gevestigde orde in te gaan. De SP durft kritisch te blijven, daar waar het nodig is. Dit komt zeer dicht bij mijn manier van in het 

leven staan en zoals ik bijna tien jaar heb gefunctioneerd als voorzitter van de onafhankelijk opererende Wijkraad Boxmeer-Noord. Vier jaar geleden vroeg de SP mij al, maar nú is voor mij het moment om kleur te bekennen. Mijn belangrijkste klussen voor Boxmeer-Noord zijn klaar. Met de nieuwe lijst hebben heb ik er zin in om van ons te doen spreken.” 

Communicatie Als voorzitter Wijkraad Boxmeer-Noord heeft Johan ruimschoots zijn sporen verdiend en had hij bijvoorbeeld geregeld overleg met het gemeentebestuur, maar bijvoorbeeld ook met instanties als politie en brandweer. Een van zijn krachten is dat hij alle belangen wil wegen, bij elk onderwerp. Behalve de WMO ziet hij ook de communicatie van de gemeente met haar burgers in het algemeen als een speerpunt. “Daar valt weer veel te winnen”.

2. Dick Schaap

Op nummer 2 van de SP-lijst staat ex-wethouder Dick Schaap uit Beugen, die in 2011 Bert Moeskops opvolgde. Een jaar later in 2012 botste hij politiek met de rest van het college en stapte de SP uit het college en de coalitie. Dick wil zich de komende vier jaar vooral toeleggen op het raadswerk. Hij heeft wel een paar zaken in gedachten: “Werken met behoud van uitkering moet je verbieden. Als iemand werkt dan dient hij tenminste het wettelijk minimumloon te krijgen. Werken met behoud van uitkering leidt tot verdringen van banen op de arbeidsmarkt. Dat laat onverlet dat we mensen met een uitkering wél moeten stimuleren en activeren om mee te doen in onze gemeente. Verder moeten we als gemeente het initiatief nemen om de achterstand in huurwoningen aan te pakken en de komende vier jaar deze woningen laten of zelf bouwen.

3. Wilbur van den Hoven

Boxmerenaar Wilbur van den Hoven (42) draait inmiddels enkele jaren mee. Eerst in de politieke luwte binnen de partij en nu al weer enige tijd in de commissievergaderingen. Deze periode wil hij echt aan de politieke bak. Ruimte, natuur en milieu hebben de bijzondere aandacht van Wilbur. ‘Een persoonlijk SP-speerpunt is het vroegtijdig betrekken van inwoners bij beleid dat hun leefomgeving raakt. Maatschappelijk draagvlak is van groot belang. En verder ga ik voor meer woningbouw, met name huurwoningen voor starters én ouderen. Dit dient ook niet beperkt te worden tot de kern Boxmeer maar ook in de dorpskernen.”
 
4. Mariella van Wijnen
Mariëlla van Wijnen-Heijs is al enkele jaren geleden opgestaan, zoals zij dat zelf omschrijft, om voor de SP Boxmeer actief te worden. Net als Wilbur is zij momenteel 
burgerraadslid. “Veel mensen raken tussen wal en schip. Voor die mensen wil ik wat gaan betekenen. Ik zou het liefst zien en vragen aan alle gemeente raadsleden van Boxmeer dat ze drie maanden leven van een minimuminkomen ter hoogte van de sociale uitkering. Zodat ze er in de verdere vier jaar naar kunnen handelen. En ook nog dit: alle indicaties aan de keukentafel en niet per telefoon.”
 
5. Tom Lensen
Tom Lensen (26) was al lid van de SP in Nijmegen en stapte enkele maanden gelden geruisloos naar de Boxmeerse afdeling. “Het mag allemaal nog wel een stukje socialer en menselijker in Boxmeer.” Tom houdt van acties en zal dus zeker veel op straat, in de wijken en dorpen te vinden zijn: “Ik vind dat de koek wel wat eerlijker verdeeld mag worden in Nederland. Sterke schouders mogen de zwaarste lasten dragen. Ook lijkt het mij zinvol om in deze wereld meer voor elkaar te zorgen in plaats van alleen naar jezelf te kijken”, aldus de Boxmerenaar.
 
6. Jaap van Densen
Jaap van Densen uit Boxmeer is onder andere bekend van stichting VOLT en daarvoor van toenmalig jongerencentrum De Box. “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor, maar we zullen het in de politiek en raad toch samen moeten doen. Samen het sociaal geluid laten horen in de Boxmeerse politiek, maar vooral bij de mensen in het veld. Dichtbij de mensen. En verder ga ik voor jeugdvoorzieningen, huurwoningen en cultuur.”
 
7. Dennis Roemer
Dennis Roemer (32) heeft in zijn opstelling veel weg van ‘oom Emile’: “Eerst maar eens actie voeren en pas later politiek meer op de voorgrond treden. Je moet elke kiezer willen bereiken en klaar staan om mensen te helpen die dit zelf niet kunnen. Ik wil een luisterend oor zijn voor iedereen in de gemeente die met problemen rondloopt. Daarom kies ik ook voor de SP. Omdat ik vind dat de mensen die aandacht en hulp verdienen het op dit moment niet krijgen.”
 
8. Sohela Hosseini
Sohela Hosseini is een oude bekende als voormalig statenlid van de provincie Noord-Brabant. Zij is niet alleen werkzaam in de welzijnssector, het is meteen ook haar belangrijkste aandachtgebied. Zij houdt ook een extra oogje in het zeil voor de belangen van de allochtone 
medeburgers in onze gemeente. Sohela is een goede luisteraar, maar weet ook haar mondje te roeren.
 
9. Beppie van den Ende
De Vortumse Beppie van den Ende is de derde vrouw in de top tien van de SP. Zij is wars van opsmuk en noemt de dingen graag bij naam. (Later meer over Beppie)
 
10. Ron Lamers
Last maar zeer zeker niet least sluit Ron Lamers, een Boxmeerse vakbondsman, de top 10 van de SP. De SP vroeg mij als lid deze ronde actiever te worden met mijn achtergrond. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Doen dus! Zeker in deze tijden is een sterke SP nodig. Landelijk, maar vooral ook lokaal, als je ziet wat er allemaal over de schutting wordt gekieperd door het rijk.”
 
In de aanloop naar de verkiezingen begin 2014 worden onze top 10-kandidaten uitgebreider geïntroduceerd op onze website.
 

 

Reactie toevoegen

U bent hier