h

Gemeenten verdienen aan kledinginzameling! Ook in Boxmeer?

8 januari 2013

Gemeenten verdienen aan kledinginzameling! Ook in Boxmeer?

Kledinginzameling BoxmeerNaar aanleiding van het artikel "Gemeente verdient aan kledinginzamelaars" in de Volkskrant van vrijdag 4 januari 2013 over de inkomsten van gemeenten uit kledinginzameling heeft de SP Boxmeer een aantal vragen aan het college.

Uit het bericht blijkt dat mogelijk meer dan de helft van de inkomsten van kledinginzameling terugvloeit naar gemeenten. Waar mensen denken dat de opbrengst van hun ingeleverde kleding naar het goede doel gaat blijkt dit niet het geval te zijn. Gemeenten vragen de kledinginzamelaars een bijdrage die gebruikt wordt voor het vullen van gaten in de begroting of, in een het gunstige geval gebruikt wordt voor het op peil houden van de afvalstoffenheffing. De SP is van mening dat het grootste deel van de inkomsten van de kleding naar het goede doel dient te gaan en niet naar de gemeenten. Dat de gemeenten alléén de daadwerkelijk gemaakte kosten in rekening brengt is volgens de SP een beter uitgangspunt.

De SP wil dan onder andere graag weten of er met de aanbesteding van kledinginzameling in Boxmeer ook een vergoeding per kilo aan de inzamelaars heeft gevraagd en als dit zo is waar deze inkomsten voor gebruikt worden.

U bent hier