h

Bert Moeskops

 

Mijn naam is Bert Moeskops en ik woon in buurtschap Schafferden bij Vierlingsbeek. 

In de periode 2001-2011 ben ik voor de SP al eens tien jaar actief geweest in de voormalige gemeente Boxmeer. Van commissielid, via raadslid en fractievoorzitter tot uit eindelijk vijf jaar wethouder. Totaal niet gepland. Het liep gewoon zo. 

Ruim tien jaar na mijn vertrek uit de politiek werd het tijd om terug te keren. Ook niet gepland, maar in zo’n grote gemeente van 90 duizend inwoners en 33 kernen kon ik het niet laten. Waarom niet? Omdat ik in zo een veel te grote gemeente iets wil proberen te betekenen voor al die inwoners. Dat zij voldoende worden betrokken en zich ook gehoord voelen. Hiervoor is de kernendemocratie bedacht. Wat is daarin de plek van de wijk- en dorpsraden? En hoe zijn de inwoners daarin vertegenwoordigd? Ik ben benieuwd naar de praktijk. Daar zal ik scherp op letten. Mijn vertrekpunt daarbij is vertrouwen in onze inwoners. 

Waarom actief voor de SP? Er is geen landelijke partij die zo de daad bij het woord voegt - ook lokaal - als het gaat om opkomen voor gerechtvaardigde belangen van mensen. De basis voor onze standpunten en stemgedrag zijn onze kernwaarden: menswaardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit! Daar mogen alle inwoners ons aan houden.  

Heeft u iets te melden of een vraag? Mail mij gerust: spbertmoeskops@outlook.com

U bent hier