h

OP WEG NAAR GEMEENTELIJK EIGENDOM GROENE ENERGIE

2 november 2023

OP WEG NAAR GEMEENTELIJK EIGENDOM GROENE ENERGIE

SP Land van Cuijk haalt eerste kleine stap binnen naar lokaal, gemeentelijk eigendom van onze groene energie.

Op donderdag 2 november heeft de SP land van Cuijk samen GroenLinks-PvdA een door de raad aangenomen motie ingediend om vijftig procent lokaal eigendom bij bijvooreeld zonneparken en windturbines te realiseren doordat de gemeente als ondernemer deelneemt aan deze projecten.

Dit houdt in dat wat de SP betreft de gemeente medeondernemer is bij bijvoorbeeld een zonnepark. De gemeente investeert maar deelt ook in de opbrengsten. Hiermee is gegarandeerd dat indirect alle inwoners van de gemeente meedoen aan en profiteren van een duurzamere toekomst.

De gelden gaan zo dus niet alleen naar de grote ondernemers die niks tot weinig met onze gemeente hebben.

Het is een kleine stap omdat we samen met het college gaan kijken hoe we dit vorm kunnen geven en welke voor- en nadelen eraan zitten. Het college ziet zeker de voordelen hiervan, maar ook risico’s en gaat hierover met de gemeenteraad in gesprek.

Reactie toevoegen

U bent hier