h

Zorg? Mooier kan VGZ het niet maken…? De zorg is op!

6 november 2022

Zorg? Mooier kan VGZ het niet maken…? De zorg is op!

Onderstaand bericht ontving de SP Land van Cuijk van een inwoner van onze gemeente:

‘Krijg je begin juli 2022 na diverse verwijzingen van een specialist ouderenzorg vanwege inhalen revalidatie na de corona-lockdown een verwijzing voor een psychoog. Vervolgens sta je vier maanden op de wachtlijst voor de psycholoog. En als je dan eindelijk lijkt te mogen starten belt de psychologenpraktijk dat je niet kunt starten omdat de ingekochte/gecontracteerde uren van onze zorgverzekeraar VGZ bij die praktijk zijn verbruikt. En daarvoor betaal je VGZ dus al jaren premie.
Wat is vervolgens het advies van VGZ? Kies dan een andere psycholoog.
Maar dan kom je weer onderaan de wachtlijst en kun je opnieuw maanden wachten om te starten. Oftewel VGZ laat haar trouwe klanten (50 jaar inmiddels) dubbel en dwars in de kou staan, stuurt op gelden en weigert zorg extra in te kopen. Terwijl de premie altijd keurig betaald is.
Ik heb daarover lang aan de telefoon gehangen bij VGZ, maar in plaats van iemand aan de lijn te krijgen werd simpelweg de verbinding verbroken. VGZ mag dan zelf een client dan niet terug bellen. En moesten we ‘t hele riedeltje opnieuw afsteken tegen een andere callcentermedewerker van VGZ.
En tot slot… Gespreksverslagen van VGZ zijn alleen op papier verkrijgbaar en een opname van het gesprek stellen ze niet beschikbaar.
Wie heeft er nog meer van dergelijke ervaringen?
Meld het ons!

landvancuijk@sp.nl
#VGZ

Reactie toevoegen

U bent hier