h

In actie tegen de oorlog in Oekraïne

2 maart 2022

In actie tegen de oorlog in Oekraïne

Op 5 maart gaat de SP naar het malieveld. Om 13.00uur begint de actoe Stop de oorlog tegen Oekraïne op het Malieveld in Den-Haag.

Gaat u met ons mee? Meld u aan op landvancuijk@sp.nl

 

STOP DE OORLOG!

Oorlog is afschuwelijk. Vooral omdat zelden de politieke elite erdoor geraakt wordt, maar altijd de gewone mensen in het land. Zij lijden onder de agressie en het geweld van hun machthebbers. Het is verschrikkelijk dat er nu weer een oorlog is in Europa omdat Rusland een ongekend brutale aanval op Oekraïne doet. Poetin kiest eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht. De berichten over slachtoffers en vluchtelingen nemen toe.

De inzet moet nu gericht zijn op de-escalatie en een wapenstilstand. De zogenaamde Minsk akkoorden, die een diplomatieke oplossing bevatten voor dit conflict, zouden van beide kanten uitgevoerd moeten worden. Door effectieve sancties moet Poetin aangepakt worden, inclusief de superrijke kliek om hem heen. We moeten werk maken van een politieke oplossing.

Wij zeggen daarom: Stop de oorlog!

Kom ook in actie. Op zaterdag 5 maart om 13:00 uur in Den Haag. De stad van vrede en recht.

 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier