h

Stop de huurverhoging

27 april 2020

Stop de huurverhoging

Foto: SP

Coöperatie Mooiland heeft al te kennen gegeven niet mee te willen
werken om de huurverhoging op 0 % te zetten. Zij vinden het belang van een gezonde coöperatie belangrijker dan dat de huurders het hoofd boven water kunnen houden.

SP Boxmeer gaat hun adviseren het geld bij de overheid te halen. Namelijk in de vorm van de verlaging van de huurdersheffing. Zo hoeft de huursverhoging niet door te gaan.

De coronacrisis raakt iedereen. We moeten dit samen doen! Teken de petitie op:

https://doemee.sp.nl/stop-de-huurverhoging

 

Het is vandaag (koningsdag) Woningsdag in plaats van Koningsdag, maar veel valt er niet er niet te vieren op deze 27ste april. Zzp’ers krijgen geen opdrachten meer, mensen met een nulurencontract worden niet meer ingepland en anderen worden ontslagen.

Er zijn landelijke steunmaatregelen. ,,Maar we zien in de praktijk dat die niet voldoende zijn. Daar waar mogelijk kunnen we als gemeente een steentje bijdragen, want veel huurders hadden het al moeilijk om de huur te betalen. Velen zullen het nog moeilijker krijgen.”

Eerste Kamer:

In de Eerste Kamer werd afgelopen week een motie van SP-senator Tiny Kox aangenomen om enkele maanden de huren te bevriezen. Zo'n verzoek haalde eerder geen meerderheid in de Tweede Kamer. Het kabinet moet zich buigen of en hoe aan de motie van de Eerste Kamer uitvoering kan worden gegeven.

Eerste stap:

Een voorlopige huurstop is voor de SP slechts een eerste stap. ,,Er is veel meer nodig om uit de wooncrisis te komen. Dan zou het heel goed zijn als de aangekondigde huurverhoging bij de woningcorporaties per 1 juli niet doorgaat.

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) had steun voor de SP-motie ontraden. Volgens haar is het gehele steunpakket van het kabinet gericht op het ondersteunen van inkomens van huishoudens en niet op de huren. Ze stelt dat verhuurders al hun verantwoordelijkheid nemen met gematigde
huurverhogingen. Dus de coalitie VVD, CDA, CU en D,66 gaan voorbij de Eertse Kamer en gaan dit niet rechttrekken.

#samenstaanwesterker #sociaal #woningsdag #SP

Reactie toevoegen

U bent hier