h

SP Boxmeer wil betere tandzorg

3 juli 2019

SP Boxmeer wil betere tandzorg

Tandzorg is een eerste levensbehoefte. Immers zonder voldoende gezonde tanden en kiezen is het malen van de voeding onmogelijk.
Daarnaast is een slecht onderhouden geïnfecteerd gebit een potentieel gevaar op ontstekingen in het lichaam en kan het zelfs tot hartklachten leiden.
Kortom een groot probleem voor de gezondheid van onze burgers met een kleine portemonnee, vooral voor 18+ ers waarbij tandheelkunde niet meer onder de basiszorg valt. En als men al een eigen aanvullende verzekering tandzorg heeft of een collectieve verzekering via de gemeente of elders blijft nog een gedeelte (25% ) voor eigen rekening.

SP Boxmeer heeft hierover vragen gesteld aan het college van de gemeente Boxmeer en doet een voorstel om tandzorg op maat te gaan verlenen op een manier zoals die in de gemeente Oss reeds is geïmplementeerd.
De SP roept het college op de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

meer info: https://www.adviesraadsociaaldomein-oss.nl/nieuws/tandzorg-op-maat

U bent hier