h

SP Boxmeer bezoekt Schaartven (waar mogelijk):

9 juni 2019

SP Boxmeer bezoekt Schaartven (waar mogelijk):

Foto: SP

Samen met 1 van de initiatiefnemers rondom de petitie om het Schaartven open te houden heeft fractievoorzitter Johan Koelman van SP Boxmeer zaterdag 8 juni een wandeling rondom het Schaartven gemaakt.

Allereerst zijn de kaders van de raad nog eens verteld:
Het Schaartven moet voor iedereen volledig toegankelijk zijn (al dan niet tegen betaling). Het volledig afsluiten van het Schaartven aan de strandzijde is daarom strijdig met de aanbestedingsregels. Ook constateert SP Boxmeer dat het bospad dat nu niet meer begaanbaar is (mogelijk) onrechtmatig is afgesloten.  Het is de uitbater toegestaan om entree te vragen voor het strand, maar de uitbater mag niet zomaar openbare paden afsluiten.

Foto: SP

Thuis bij de initiatiefnemer zijn de mogelijkheden besproken om als belanghebbende van het Schaartven tegen de gemeente (het college) in actie te komen. Deze actie moet om succes te hebben komen vanuit mensen zelf die gebruik maken van het Schaartven.

fractie SP Boxmeer.

U bent hier