h

Schilderspad dicht is niet de oplossing.

28 mei 2019

Schilderspad dicht is niet de oplossing.

Foto: SP

Het afsluiten van het Schilderspad om de oversteek bij de Spoorstraat aan te pakken is eerder met de raad besproken. De SP heeft toen voor een fiets/voetgangers tunnel gepleit.

 

De fietsters over de Rembrandt van Rijnstraat sturen en deze straat inrichten als fietsstraat zal niet het gewenste effect gaan hebben wat men verwacht.  Automobilisten zullen meer
hinder van de dan daar rijdende fietsters gaan verwachten. Het is een goedkopere oplossing dan een fiets/ voetgangers tunnel, maar het omleiden van fietsers zal niet slagen zoals het college denkt te bereiken.

 

Fietsers uit de richting Rijkevoort zullen kiezen voor de Graafseweg en over het spoor afslaan. De drukte zal dus bij het spoor en de Spoorstraat aanhouden.

Foto: SP

Daarnaast gaan de fietsers uit de richting van Beugen en Oeffelt veel liever via het Schilderspad.  Als het Schilderspad niet hermetisch gesloten wordt dan zullen fietsers ook over de stoep blijven fietsen al dan niet lopend.

 

Een tunnel is een dure oplossing, dat erkend SP Boxmeer, het is de enige oplossing die recht doet aan de situatie wat de SP betreft. En zorgt voor de veiligheid van alle weggebruikers.

 

fractie SP Boxmeer.

U bent hier