h

Coalitie trekt eigen plan, SP buitenspel;

14 december 2018

Coalitie trekt eigen plan, SP buitenspel;

Foto: SP

Dit terwijl de coalitie toch anders deed vermoeden, er zou een
raadsprogramma worden opgesteld waarin overeenkomende punten van alle politieke partijen zouden worden opgenomen. Het raadsprogramma zou door middel van een 2 daagse raadsconferentie en de begrotingsvergadering worden vastgesteld.

 

Tijdens de begrotingsvergadering heeft de SP verschillende moties ingediend voor o.a. schuldhulpverlening, armoedebestrijding, (jeugd)zorg, verkeersveiligheid en voor ons ook een zeer belangrijk punt  “Eerst handhaven en pas daarna eventueel legaliseren en/of toestaan”. Al deze plannen van de SP zijn afgewezen.

 

Ons eigen geluid is verloren gegaan in dit raadsprogramma.  Het is voor ons van groot belang dat het verhaal van gewone mensen, het verhaal van de straat in de Raad te horen blijft. De coalitie zou het liefst willen dat iedere partij zich bij hen aansluit. Wanneer wij instemmen met het
raadsprogramma kunnen wij dit geluid niet meer laten horen.

 

Wanneer er daarentegen goede voorstellen komen zal de SP deze, zoals altijd, zeker blijven steunen.

 
Fractie SP Boxmeer 

U bent hier