h

Help het gezin Khachatryan aan een goede en warme start in Armenië

8 december 2016

Help het gezin Khachatryan aan een goede en warme start in Armenië

Na het trieste bericht dat Hovsep en Wardoehi Khachatryan Nederland uitgezet zouden worden naar Armenië, heeft ons bestuur zich maximaal ingezet om dat te voorkomen.

Foto: SP

Hovsep en zijn vrouw hebben zich altijd aan alle eisen van de inburgering gehouden. En hadden jaren geleden al hun status gekregen. Altijd heeft Hovsep gewerkt in vaste dienst. Hij en zijn gezin draaiden compleet mee in de Nederlandse samenleving en zijn Nederlands staatsburger geworden.

Maar omdat Hovsep toen hij als 16-jarige naar Nederland vluchtte op advies van zijn oom de achternaam van zijn oom heeft gebruikt is inmiddels zijn status ingetrokken. Uiteindelijk is het kinderpardon voor zijn dochter aangesproken, maar werd zonder pardon afgewezen. Omdat Hovsep en gezin zich niet gehouden zouden hebben aan de eisen van de inburgering.

Het hoger beroep bij het Europese Hof is nog niet uit gesproken, maar dit mogen ze niet in Nederland afwachten. Helaas heeft staatssecretaris Dijkhoff (VVD) zijn bevoegdheid niet gebruikt om ze hier te laten blijven. Dit gezin (met twee kinderen; en een derde op komst), dat al ruim 17 jaar in Boxmeer woont en werkt en echte Boxmerenaren zijn, is toch uitgezet.

Ze mochten precies 20 kilo bagage meenemen, en moesten verder alles achterlaten: huisraad, fietsen, kleding, speelgoed echt alles moesten ze achter laten. Daarom start de SP Boxmeer een inzamelingsactie om deze mensen (met over twee maanden een derde kind erbij) in de Armeense winter een warme start te geven. 

U kunt uw donatie storten op: NL09 ABNA 0642 6251 07. o.v.v. Hosep/Weenink

De strijd is wat ons betreft nog lang niet over, wij strijden door voor dit gezin.

Reacties

Mooi initiatief!

Weer een uitstekend voorbeeld van slecht functioneren van het vreemdelingenbeleid !!!!

Reactie toevoegen

U bent hier