h

SP maakt zich grote zorgen over verkeersveiligheid Rochusrotonde

15 december 2016

SP maakt zich grote zorgen over verkeersveiligheid Rochusrotonde

De SP maakt zich grote zorgen over de verkeersveiligheid op de Rochusrotonde in het centrum van Boxmeer. In korte tijd zijn hier bij de SP drie gevallen bekend waarbij fietsers aangereden zijn door automobilisten. Een moeder met kind kwam met de schrik vrij, een scholier had materiële schade waarbij de automobilist is doorgereden (zie artikel in de Bok van afgelopen week) en nu wederom een aanrijding waarbij een vrouw gewond afgevoerd is naar het ziekenhuis (zie artikel in de Maasdriehoek van gisteren) ook hierbij is de automobilist doorgereden.

Foto: SK-Media

Ook de SP ziet dat het hier vaak (bijna) mis gaat en zal gaan aangezien er op de Rochusrotonde dagelijks, en vooral in de spits veel scholieren van en naar school fietsen en veel automobilisten naar het werk gaan of terugkomen. Het wachten is op een volgend ongeval met mogelijk een nog ernstigere afloop.

De SP wil dan ook graag weten van het college of deze bereid is naar verbeteringen op het gebied van verkeersveiligheid te kijken. Te denken valt aan het scheiden van verkeersstromen, bijvoorbeeld door middel van een vrijliggend fietspad, door verkeersremmende maatregelen voor automobilisten of door duidelijke signaleringen en waarschuwingen.

U bent hier