h

College is de weg volledig kwijt

28 juli 2016

College is de weg volledig kwijt

Foto: Johan Koelman
De SP heeft over de afsluiting van de weg bij Tuincentrum Overvecht al meerdere vragen gesteld. Naar aanleiding van de vragen heeft het college nog een verkeersbesluit genomen om de afsluiting juridisch af te dichten.
 
De SP is niet alleen van mening dat de weg op deze manier niet afgesloten KAN worden, ook zijn de beweegredenen van het college op zijn minst merkwaardig te noemen. Eén van de overwegingen in het verkeersbesluit om de weg af te sluiten is dat er VEEL HINDER is van hangjongeren en diefstal.
 
De SP heeft bij de politie een WOB-verzoek neergelegd om dit na te gaan.
Van de politie heeft de SP inmiddels reactie op het verzoek ontvangen.
In de periode 2012 tot juni 2016 zijn er 2 meldingen bekend die herleidbaar zijn tot de adressen van Tuincentrum Overvecht of Thermo.
 
De SP is van mening dat het college zich teveel door de ondernemers heeft laten leiden in plaats van zelf na te gaan wat er werkelijk aan de hand is. Als hoofd van de politie in Boxmeer moet het voor de burgemeester toch eenvoudiger zijn om deze informatie te krijgen dan de 8 weken die de SP nodig had om de informatie te krijgen.
 
Het college is tot deze afsluiting gekomen omdat het plaatsen van een hek op eigen grond langs de weg voor de ondernemers duurder zou zijn dan het afsluiten van de weg. Verkoop van de weg aan de ondernemers zou ook te duur zijn. 
 
De SP vindt verkoop van de weg een prima optie. Op deze manier wordt de weg weliswaar ook aan de openbaarheid onttrokken, maar is het onderhoud niet meer voor de gemeente en levert de verkoop ook nog wat op. In de huidige constructie wordt de weg onrechtmatig afgesloten èn blijft de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg. De lasten van de weg liggen bij de burgers, de lusten voor de ondernemers.

Reactie toevoegen

U bent hier