h

Toezegging wethouder voor onderzoek naar verkeersveiligheid Floralaan

27 juni 2016

Toezegging wethouder voor onderzoek naar verkeersveiligheid Floralaan

Enkele maanden geleden heeft SP Boxmeer een enquête gehouden over de verkeersveiligheid aan de Floralaan in Boxmeer. Dit naar aanleiding van diverse signalen van buurtbewoners. De enquête is verspreid onder 400 aan- en omwonenden van de Floralaan. Hiervan hebben ruim 100 personen de enquête ingevuld en de uitslag was veelzeggend: Het is niet meer de vraag óf maar wánneer er ongelukken zullen gebeuren. De buurtbewoners vinden dat deze doorgaande weg snel aangepakt moet worden.

Naar aanleiding van deze enquête heeft SP Boxmeer vragen gesteld aan het college. De antwoorden hierop waren verbazingwekkend: De enquête zou niet deugen en het viel allemaal wel mee met de verkeers-onveiligheid aldaar.

Volgens het college hadden er slechts 3 buurtbewoners geklaagd bij de gemeente de afgelopen 2 jaar. Dat ging dan over slecht uitzicht door een haag en verzoeken tot verplaatsing van geparkeerde auto’s vanwege aangebrachte paaltjes c.q. voor de vuilnisauto.  Dit komt duidelijk niet overeen met dat wat de buurtbewoners opschreven op het enquête formulier: Tientallen mensen gaven aan meerdere malen een melding gedaan te hebben bij de gemeente, waar nooit op werd gereageerd. Daarnaast komt het antwoord van het college, over dat de wijkraad Boxmeer-Noord alleen een melding heeft gedaan over wortelschade in de trottoirs, niet overeen met de meldingen dat SP Boxmeer heeft ontvangen van de wijkraad: Men maakt zich ook ernstige zorgen over de verkeersveiligheid aan de Floralaan.

Afgelopen woensdag, 22 juni 2016 heeft er een commissievergadering plaatsgevonden over het verkeersveiligheidsplan Boxmeer. De SP maakte van deze gelegenheid graag gebruik om ook het onderwerp “Verkeersveiligheid aan de Floralaan” te bespreken met de wethouder. Burgerraadslid Rob Leenders stelde hierover kritische vragen en verdedigde goed de meningen van de buurtbewoners. Dit resulteerde in een toezegging van de wethouder om samen met een verkeersdeskundige de verkeersveiligheid aan de Floralaan te onderzoeken. Het college houdt de SP op de hoogte.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we u op de hoogte blijven houden. Voor nu betekent het vooral goed nieuws, dat ook de gemeente het probleem eindelijk onderkent, en een belangrijke stap is gezet. Bij deze willen wij u nogmaals danken voor het meewerken aan de enquête. Zo ziet u maar weer dat het belangrijk blijft toch uw mening te blijven laten horen!

zie ook: 

Reactie toevoegen

U bent hier