h

Vragen - onderhoud van het wandelpad bij de ecologische zone Maasbroeksche blokken

1 februari 2016

Vragen - onderhoud van het wandelpad bij de ecologische zone Maasbroeksche blokken

Vragen raadslid dhr. W.van den Hoven inzake het (achterstalloig) onderhoud van het wandelpad bij de ecologische zone Maasbroeksche blokken.

Inleiding

Van meerdere inwoners uit Boxmeer hebben we het signaal gekregen dat de kwaliteit van het wandelpad bij de ecologische zone tussen de snelweg A77 en de Maasbroeksche Blokken in een zeer slechte staat is. Na een klein regenbuitje is dit wandelpad veranderd in een modderpad waar mensen op uitglijden met alle mogelijke gevolgen van dien. Als het dan ook nog eens gaat vriezen zoals onlangs, dan wordt het wandelpad helemaal één grote glijbaan.
Daarnaast vindt men ook dat het onderhoud van de begroeiing naast het wandelpad niet goed gedaan wordt. De takken met doorns hangen over het pad waardoor het pad niet volledig te gebruiken is. De overhangende takken met de scherpe doorns kunnen hierdoor in het gezicht en de ogen van de wandelaars komen en/of de kleding beschadigen. Vooral in de schemering en uiteraard in het donker zijn de overhangende takken niet te zien.
Een aantal gebruikers van dit wandelpad heeft hier al een of meerdere klachten over ingediend bij de gemeente maar hierop is nooit antwoord ontvangen.

Vragen

  • Zijn deze klachten bij de gemeente bekend en hoeveel klachten zijn er gemeld over dit gebied in de laatste 2 jaar?
  • Heeft de gemeente de gemelde klachten in behandeling genomen? Zo ja, wat was dan de actie die uitgevoerd is?
  • Waarom hebben de melders geen antwoord gehad van de gemeente op hun klachten?
  • Is de gemeente bereid om het wandelpad te verbeteren zodat dit onder alle omstandigheden begaanbaar is zonder gevaar voor de wandelaars?
  • Is de gemeente bereid om de struiken beter te onderhouden zodat er geen overlast meer ondervonden wordt van overhangende takken?

Reactie toevoegen

U bent hier