h

Vragen - betreffende continuïteit jeugdzorg en kwaliteit van zorg

24 februari 2016

Vragen - betreffende continuïteit jeugdzorg en kwaliteit van zorg

Vragen raadslid mevr. M. van Wijnen-Heijs betreffende continuïteit jeugdzorg en kwaliteit van zorg.

Inleiding

In de jeugdzorg zie ik gebeuren dat met betrekking tot de jeugdzorgbegeleiding op school en thuis bij pedagogische begeleiding/stoornissen de zorg van de vaste begeleider stopt en vervangen moet worden omdat na twee jaar contracten niet verlengd worden.
De betreffende kinderen die vaak niet voor niks een persoonlijke coaching hebben waar ze zeer vertrouwd mee zijn, komen hierdoor in de knel en moeten in het ergste geval deze vertrouwenspersoon gaan missen.
Zorg aan kinderen is niet altijd 1 op 1 over te nemen, zeker niet in moeilijke leeftijdsfases. Het iedere keer opnieuw op moeten bouwen van een vertrouwensband
komt de continuering van de behandeling niet ten goede.

Op moment van contractafloop van de professional is niet altijd duidelijk wie de zorg over neemt/over gaat nemen. Het gebeurt zelfs dat het aantal geïndiceerde uren verminderd wordt en de ingekochte aanbieder niet meer de uren zorg verleent zoals vastgesteld via de indicatiestelling zoals is gedaan door het CJG. Hierdoor komen cliënten en ouders in de problemen.

Vragen

  • Is bovenstaande bij u bekend?
  • Wat is uw visie m.b.t. psycho-sociale jeugdzorg individuele begeleiding m.b.t. continuering van zorg door professionals?
  • Hoe wilt u in de huidige economische tijden m.b.t. kortlopende contracten continuïteit van hoogwaardige jeugdzorg borgen?
  • Bent u niet bang dat met de huidige budgetten die beschikbaar zijn binnen de jeugdzorg, welke zeer karig zijn, de jeugdzorg niet om gaat vallen zoals we dat inmiddels bij de thuiszorg zien gebeuren?

Reactie toevoegen

U bent hier