h

Leo Kanner logeerhuis gaat ook voor Sambeekse Tim door

17 november 2015

Leo Kanner logeerhuis gaat ook voor Sambeekse Tim door

Foto: Dr. Leo Kannerhuis / www.leokannerhuis.nl
De Leo Kanner logeer huizen voor zeer gespecialiseerde weekeind opvang met behandeling van autistische kinderen blijven met rijksgeld doordraaien. Gezinnen worden door deze huizen bij tijd en wijle ontlast van hun intensieve mantelzorg.

Dit geldt ook voor de zoon van Peter Claeys uit Sambeek, Tim. Zijn vader maakte zich zeer recent sterk tegen de dreigende sluiting. Hij kreeg hierbij onder meer steun van de SP Boxmeer en de SP Hulpdienst. Maar ook van SP-Kamerlid Emile Roemer. Behalve Roemer maakte ook CDA-Kamerlid Mona Keijzer zicht sterk, zij het vanuit een ander schrijnend geval.

Onder andere via de NOS radio en televisie kwam het Leo Kannerhuis flink in de publiciteit met onder meer de directie, de Nederlandse Vereniging van Autisten (NVA) en de door de SP Boxmeer ingeschakelde wethouder Willy Hendriks.

De opvang en behandeling via de gemeenten is door de staatssecretaris weer teruggehaald naar het rijk. Kortom, alle kinderen die er gebruik van maken, kunnen er de komende jaren ook gebruik van blijven maken. 

Via de SP Boxmeer laat Peter Claeys weten iedereen te danken voor de steun en het samen optrekken in deze strijd.

 

Reactie toevoegen

U bent hier