h

SP voor streng geurbeleid in Boxmeer

22 oktober 2015

SP voor streng geurbeleid in Boxmeer

Donderdag 22 oktober jl. is de nieuwe geurverordening aangenomen door de gemeenteraad van Boxmeer.
De SP heeft sinds het begin van de behandeling van dit onderwerp gepleit om de geurnormen in alle kernen te verlagen naar 1 odeur unit (ou). Dit om mogelijke geurhinder in de toekomst te voorkomen en een eenduidig beleid te krijgen.

Zo wordt de norm voor de kern van Rijkevoort wel verlaagd van 3 naar 1ou maar de kernen van Overloon, Oeffelt, Holthees, Vortum-Mullem en Boxmeer blijven of komen op 2ou.
Hoewel het aanscherpen van de normen in de praktijk niet direct een verschil zou maken zou het wel een signaal afgeven dat de gemeente Boxmeer ambitieus en goed bezig is met leefbaarheid, milieu en duurzaamheid. “Een gemiste kans wat de SP betreft”, aldus SP raadslid van den Hoven.

De SP heeft ondanks dat de normen in de kernen niet overal verlaagd worden naar 1ou toch besloten in te stemmen met het nieuwe geurbeleid. Er zitten toch een aantal verbeteringen in het beleid: Zo gaat bijvoorbeeld de kern van Rijkevoort van 3 naar 1ou, gaat de norm voor de kern van Overloon naar 2ou (was 3ou)  en het buitengebied van 20 en 14 ou naar 10ou.

 

Reactie toevoegen

U bent hier