h

SP Boxmeer wil 335.000 euro reserveren voor begeleid werken

1 juli 2015

SP Boxmeer wil 335.000 euro reserveren voor begeleid werken

De SP in Boxmeer wil 335.000 euro toevoegen aan de gelden begeleid werken. Deze 335.000 euro is een gedeelte van het geld dat op de jaarrekening van 2014 over is op de afdeling sociale zaken. Onder deze afdeling vallen onder andere de gelden voor  WMO, werk en activering, bijstand en armoede beleid.     

De SP Boxmeer ziet dat er door de grote ombuigingen in de zorg geen enkel zicht is op wat deze transitie de gemeente in 2015 gaat kosten. Wat we wel weten is dat het rijk flinke kortingen doorgevoerd heeft op deze posten.

Wel weten we dat het zoeken van een baan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om goede begeleiding vraagt. En als er gepast werk gevonden is dan is er op de werkplek zelf ook begeleiding nodig. De kosten voor deze professionele begeleiding is op jaarbasis meer dan 5000 euro per persoon.

SP Boxmeer gaat donderdagavond 2 juli 2015 in de gemeenteraad een oproep doen aan alle partijen om 335.000 euro te reserveren voor begeleid werken. Van dit bedrag kunnen we zo'n 67 mensen 1 jaar lang of 22 mensen 3 jaar lang gebruik laten maken van begeleid werken.

Reacties

het begeleiden moet zeker, anders worden onze mensen overschat en overvraagd. de begeleiding moet de belangen van beide in de gaten houden.. ik houd me aanbevolen als begeleider. heb nu geruime tijd ervaring als werkleider in sw bedrijf. maar zie dat het daar ook vaak mis kan gaan door overshatting en bedrijfsbelangen

Reactie toevoegen

U bent hier