h

Fractie SP Boxmeer: Lensen vertrekt, Van Densen komt

27 juli 2015

Fractie SP Boxmeer: Lensen vertrekt, Van Densen komt

De raadsfractie van de SP Boxmeer kent direct na de zomervakantie een wisseling van de wacht. Tom Lensen verhuist na anderhalf jaar raadslidmaatschap terug naar zijn geboorteplaats Nijmegen. Boxmerenaar Jaap van Densen (33) volgt hem op.

Een belangrijk aandachtspunt voor Tom Lensen (28) was en is de sociale huursector. Door privé-omstandigheden moest hij op zoek naar een huurwoning. Het is dan ook wrang voor hem dat juist het niet op korte termijn kunnen huren van een woning één van de redenen is waarom Lensen vertrekt.

‘Bizar’
De bij Dichterbij werkzame Lensen noemt het ‘jammer’ dat hij Boxmeer na een paar jaar al weer moet verlaten. “Maar dat betekent wel dat we met de SP de afgelopen anderhalf jaar van deze raadsperiode niet zonder reden actie hebben gevoerd voor betaalbare huurwoningen in onze gemeente. Bizar dat het in een krimpgemeente bijna onmogelijk is om een betaalbare huurwoning te krijgen voor jongeren zoals ik.”

Leerzame periode
Lensen hoopt dat hij niettemin de voorbije achttien maanden iets heeft kunnen betekenen voor de inwoners van Boxmeer, onder meer door aan diverse SP-acties mee te doen. Volgens mij kan ik het stokje zonder problemen overdragen aan Jaap van Densen. Voor mij is het een mooi en leerzaam jaar geweest, waar ik met veel plezier op terugkijk”, aldus het vertrekkend raadslid, dat nu al weet dat hij zich bij de SP Nijmegen zal melden. “Ik ga kijken welke bijdrage ik daar kan gaan leveren om de meest sociale partij die Nederland rijk is, nog groter te kunnen maken.”

Opvolger Van Densen
Jaap van Densen uit Boxmeer is onder andere bekend van stichting VOLT en daarvoor van toenmalig jongerencentrum De Box. “Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Mijn doel is om juist in deze tijd het sociaal geluid voor onze inwoners te laten horen in de Boxmeerse politiek. Maar vooral ook bij de mensen zelf. Mijn aandachtsgebieden zijn jeugdvoorzieningen, huurwoningen en cultuur.”

Reactie toevoegen

U bent hier