h

SP: Waarborging van de veiligheid het belangrijkst.

3 april 2015

SP: Waarborging van de veiligheid het belangrijkst.

Foto: SP
"SP: sluit kazerne brandweer Oeffelt" luidde de kop van een artikel afgelopen zaterdag in de Gelderlander. In mijn betoog in de raadsvergadering heb ik aangegeven dat ik van een aantal brandweermensen opmerkingen had gekregen over de wijze van bezuinigen. Onder andere is door deze brandweermensen aangegeven dat er in plaats van de voorgestelde bezuinigingen ook andere bezuinigingsmogelijkheden zijn, zoals het delen van manschappenbussen, maar ook het sluiten van de post in Oeffelt.

Tijdens de commissievergadering heeft de SP al gevraagd of de veiligheid van de regio gegarandeerd is. De burgemeester heeft hierop geantwoord dat het ijs dun is, maar dat het houdt. Voor de SP is de waarborging van de veiligheid het belangrijkst.

Bezuiniging bij de brandweer kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld door sluiten van posten. Een andere manier is het gelijkmatig verdelen van voertuigen en specialistisch materieel over de regio. Op die wijze kunnen burgers bij brand en ander onheil snel en goed worden geholpen en kunnen posten elkaar ondersteunen als er meer hulp nodig is. Het is voor de SP duidelijk geworden dat de voorstellen die gedaan zijn nadrukkelijk rekening houden met de veiligheid van de burgers in de gemeente en in dit kader is er dan ook geen enkele reden voor de SP om de post Oeffelt te sluiten.

                                   Johan Koelman - fractievoorzitter SP Boxmeer

Reactie toevoegen

U bent hier