h

SP CUIJK BLIJ MET AANDACHT COLLEGE VOOR SUPERMARKT PADBROEK

20 april 2015

SP CUIJK BLIJ MET AANDACHT COLLEGE VOOR SUPERMARKT PADBROEK

Foto: SP

Begin december maakte Lidl bekend dat de supermarkt in de Cuijkse wijk Padbroek ging sluiten. De SP is hierop onmiddellijk een handtekeningenactie gestart.

In een paar uur tijd werden meer dan 160 handtekeningen verzameld voor het behoud van de supermarkt in Padbroek, die voor veel wijkbewoners
ook een sociale ontmoetingsplek was. Ook heeft de SP vragen gesteld aan het college over de mogelijkheden om in Padbroek een supermarkt te houden. Het college gaf toen aan dat met Lidl geen bindende afspraken waren gemaakt over het openhouden van de vestiging in Padbroek toen de winkel in Cuijk-Noord opende, en dat de gemeente hier dus niets kon doen.
Afgelopen maand heeft ABC (Algemeen Belang Cuijk) soortgelijke vragen gesteld over de mogelijkheden voor een nieuwe supermarkt in Padbroek. Dit was voor wethouder Stoffels (ook ABC) reden om deze keer wel in actie te komen. Het college gaat komende donderdag met de wijkraad Padbroek in gesprek.
Bij het vaststellen van de Centrumvisie heeft de SP tegen een motie gestemd om de komst van een tweede supermarkt in of nabij de Maasburg te bevorderen, omdat zij vindt dat áls het college zich gaat inzetten voor een extra supermarkt, de locatie Padbroek voorrang verdient. De SP is blij dat ABC (die voor stemde) hier nu ook het belang van ziet.
Op het inmiddels leegstaande pand in Padbroek zijn door de SP posters geplakt om de aandacht voor de problematiek levend te houden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Grevelt, voorzitter SP afdeling Cuijk, 06-1054 4591 of cuijk@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier