h

FAILLISSEMENT PANTEIN-VIVENT

19 februari 2015

FAILLISSEMENT PANTEIN-VIVENT

De SP afdeling Cuijk heeft zich in januari ingezet om de thuiszorg te redden. Na het faillissement van Pantein-Vivent had de curator bedacht dat de zorg het best kon worden voortgezet door ZuidZorg. Die zou 80% van het personeel overnemen tegen 20% minder salaris. Ze kregen dan ook nog slechts een halfjaar-contract.

De SP heeft een extra vergadering van de commissie Burger aangevraagd, waarin de wethouder werd duidelijk gemaakt dat er betere oplossingen mogelijk waren. 

Gelukkig heeft de gemeente Cuijk samen met o.a. Grave en Mill besloten de thuiszorg onder te brengen bij T-Zorg. Nog steeds niet ideaal, maar T-Zorg neemt wel alle werknemers in Cuijk/Grave/Mill over en deze houden werk tot eind 2015. Dat garandeert ook dat iedere thuiszorg-cliënt dezelfde zorgmedewerker kan houden. Helaas heeft ook T-Zorg de salarissen verlaagd. Maar de vakbonden zijn hard aan het vechten hier nog iets aan te doen, dit wel met tot nu toe weinig gehoor. 

Reactie toevoegen

U bent hier