h

Zebrapaden kern Boxmeer

11 december 2014

Zebrapaden kern Boxmeer

Mariëlla van Wijnen - Heijs

Inleiding
Er heeft zich een discussie ontwikkelt op Facebook m.b.t. diverse zebrapaden in de kern
van Boxmeer. Deze worden als (zeer) gevaarlijk beschouwd en er gebeuren vele bijna-ongelukken. Vooral het zebrapad net achter het gemeentehuis ligt in het donker er vrij onzichtbaar bij. De witte vlakken zijn grijs en de verlichting ter plekke is slecht.
Bovendien wordt er (vaak) veel te hard gereden. Als ik kijk naar de zebrapaden op de Burgemeester Verkuijlstraat en achter het gemeentehuis, dan zie ik dat de borden “u nadert een zebrapad” bijna op het zebrapad staan. Het lijkt het me voor automobilisten
lastig hier goed op tijd op te anticiperen.

Vragen

  1. Bent u van plan actie te ondernemen op de zichtbaarheid in het donker bij het zebrapad achter het gemeentehuis?
  2. Bent u van plan actie te ondernemen m.b.t. het handhaven van de snelheden van het autoverkeer?

Reactie toevoegen

U bent hier