h

SP en thuiszorg samen: ruim 500 handtekeningen

7 oktober 2014

SP en thuiszorg samen: ruim 500 handtekeningen

De SP Boxmeer heeft tijdens een actie met thuiszorgmedewerkers van Pantein op zaterdag 4 oktober  in het winkelcentrum van Boxmeer in anderhalf uur tijd een kleine driehonderd handtekeningen opgehaald tegen de afbraak van de zorg.

De PvdA/VVD-regering sluit de toegang naar verzorgingshuizen af en bezuinigt tegelijk op de thuiszorg. Op de zorg aan de meest kwetsbare mensen wordt maar liefst drie miljard euro bezuinigd; dat is dus drieduizend keer één miljoen euro. Verder krijgen gemeenten de jeugdzorg en een groot deel van de zorg voor ouderen en gehandicapten op hun bordje, maar moeten zij dat tegelijkertijd met veel minder geld doen.

Daarnaast hebben de thuiszorgmedewerkers ook nog eens ruim 250 handtekeningen verzameld via familie, vrienden, cliënten en kennissen in het kader van de FNV-actie ‘Red de zorg’.

Demonstratie

Wie de politiek op andere gedachten wil brengen - het is nog niet te laat - die kan zich aansluiten bij diverse acties, van de SP maar ook bijvoorbeeld bij ‘Red de zorg’ (fnvvoorzorg.nl).  Op zaterdag 8 november is er van 13.00-16.00 uur ook een grote demonstratie in Den Haag. Deze start aan het Lange Voorhout.

Reactie toevoegen

U bent hier