h

ROOD Boxmeer: Geld huurders binnen gemeente investeren

6 april 2014

ROOD Boxmeer: Geld huurders binnen gemeente investeren

Een aantal leden van de SP-jongerenafdeling ROOD Boxmeer heeft op vrijdag 4 april in de Boxmeerse wijken Bakelgeert en Luneven posters geplakt op ruiten van leegstaande en te koop staande huurwoningen van woningcorporatie Mooiland. De tekst spreekt voor zich: ‘Waarom woont hier niemand?’

SP-jongeren van ROOD Boxmeer plakken tegen de verkoop van Boxmeerse huurwoningen, waarvan het geld vervolgens buiten de gemeente Boxmeer wordt geïnvesteerd.

De reden voor deze actie is dat ROOD Boxmeer tegen de leegstand is van deze woningen. Vooral in deze tijd van wachtlijsten voor huurwoningen. ‘Geen goede zaak’, zo meent ROOD Boxmeer.

Mooiland is steeds meer gericht op Nijmegen en Apeldoorn. In Boxmeer verkoopt Mooiland steeds meer woningen en dat geld wordt niet meer in nieuwbouw van huurwoningen voor de gemeente Boxmeer gestoken. Sterker nog, het geld wordt gestoken in woningen buiten de gemeente Boxmeer.

Een onbestaanbare situatie meent ROOD. De SP-jongeren vinden het de hoogste tijd dat de gemeente Boxmeer Mooiland hiervoor eens stevig op de vingers tikt. Zo lang dat niet gebeurt zal Mooiland en de gemeente Boxmeer nog vaker van ROOD horen. Immers, de jonge startende huurders zijn de houding van Mooiland en van de gemeente Boxmeer meer dan zat.

Reactie toevoegen

U bent hier