h

Eindelijk steun voor keus asfalt

8 januari 2014

Eindelijk steun voor keus asfalt

Na jarenlang geen gehoor bij andere partijen te hebben gekregen, is de SP Boxmeer verheugd dat er eindelijk politieke bijval is van onder andere het CDA om geen rood asfalt meer te gebruiken voor fietsstroken langs wegen.

Dit is gebleken tijdens de behandeling van een voorstel voor het opknappen en vernieuwen van enkele wegen in de commissievergadering van 7 januari jongstleden. Burgerraadslid Wilbur van den Hoven, nummer 3 bij de verkiezingen laat weten ‘blij verrast te zijn met de draai die het CDA nu maakt’. “Het rode asfalt ter aanduiding van de fietsstroken is een stuk duurder in aanleg én in onderhoud. Daarnaast ontstaan er snel scheuren op het grensvlak van het rode asfalt van de fietsstrook en het zwarte asfalt van de rijbaan voor automobilisten. Dit zorgt voor onveilige situaties en hierdoor is vaak ook nog eens eerder onderhoud nodig.”

De SP heeft in het verleden vaker aangegeven dat dit opgelost kan worden door gewoon gebruik te maken van het reguliere, zwarte asfalt en met duidelijke markeringen op het wegdek de fietsstroken aan te geven. “Wij staan nu niet meer alleen en zijn benieuwd, hoe de gemeenteraad later deze maand besluit”, aldus Van den Hoven.

Reactie toevoegen

U bent hier