h

Hulpdienst nieuwe stijl draait volop: AWBZ, WMO, huurwoningen

4 november 2013

Hulpdienst nieuwe stijl draait volop: AWBZ, WMO, huurwoningen

De SP-Hulpdienst heeft vorig jaar mensen bezocht die klachten hebben of onrecht is aangedaan. Het voordeel van deze opzet is dat de mensen maar een keer hun verhaal hoeven te vertellen.

Waar voorheen de mensen op een spreekuur konden komen is hier nu een meldpunt voor in de plaats gekomen Via telefoon 06-29375568, de website boxmeer.sp.nl, het SP e-mailadres boxmeer@sp.nl of de fractieleden van de SP kunnen hulpvragen gesteld worden. De vragen worden van daaruit aan de diverse specialisten doorgegeven.

Door de SP-Hulpdienst worden o.a. belastingformulieren ingevuld, bezwaar gemaakt op belastingaanslagen, zorg- en huurtoeslag, kinderopvang en vragen over de voorheffing van belastingaanslagen beantwoord. Ook over de zorg komen steeds meer vragen binnen. Privatisering en de verandering van de AWBZ naar de WMO zijn veranderingen in de zorg die veel vragen met zich meebrengen omdat er minder geld van de overheid komt. Daarnaast komen er ook steeds meer vragen over bestemmingsplannen binnen.

Huurwoningen Er worden ook steeds vaker vragen gesteld die te maken hebben met huur en huurwoningen. De toewijzingen van huurwoningen in Boxmeer en omstreken zijn niet transparant. Er zijn het laatste jaar ook maar weinig betaalbare huurwoningen opgeleverd. Dit zal ook de komende jaren nog een probleem zijn.
Nieuwe huurders die een woning krijgen toegewezen krijgen te maken met een verhoging van de huur van zo’n €100,- tot €150,- t.o.v. de “oude” huur. En mensen die willen verhuizen en meer verdienen dan € 33.614,- komen niet meer in aanmerking voor huursubsidie en betalen €625,- huur. Zo wordt de huurmarkt op slot gezet, nu zeker omdat er geen nieuwe huurwoningen bijgebouwd gaan worden.

Heeft u ook dringend hulp nodig of heeft u een vraag voor de SP-Hulpdienst neem dan vrijblijvend contact op.

Reacties

Hallo beste mensen van de SP,

kunnen jullie iets voor mij betekenen?
Wegens een onhoudbare situatie thuis ben ik op zoek naar woonruimte voor 1 volwassene (toekomstig inkomen op bijstandsniveau) en een kind van 16 jr. Bij Mooiland heb ik een inschrijftijd van 10 jaar en 9 mnd. Er zijn geen urgentieverklaringen. Alle goede raad is welkom!
Met vriendelijke groet, Ida den Daas.

Reactie toevoegen

U bent hier