h

Coalitie blijft lekker gif spuiten

8 november 2013

Coalitie blijft lekker gif spuiten

De SP heeft bij de begrotingsbehandeling wederom bij het college van B en W aangedrongen om te stoppen met gif spuiten tegen onkruid. Het verdelgingsmiddel Round-up bevat een werkzame stof dat door de landelijke overheid in de ban wordt gedaan per november 2015.

SP-fractievoorzitter Gerard Everink: “Diverse instellingen en zelfs de landelijke politiek vinden het niet verantwoord dat het middel round-up wordt gebruikt. Desondanks vindt het college, gesteund door de coalitiepartijen CDA, LOF en VDB/LO, dat de gemeente Boxmeer gif moet blijven spuiten omdat het goedkoper is.”

Volgens de SP gaan college en coalitiepartijen onverantwoord om met de gezondheid van de burgers. “Het zijn louter financiële overwegingen, terwijl er wel degelijk alternatieven voorhanden zijn”, aldus Everink.

Overigens is het spuiten met gif niet goedkoper omdat aan het einde van de Maas in Rotterdam de rekening van vervuiling wordt opgemaakt. Gif spuitende gemeenten krijgen dan de rekening middels een fikse naheffing gepresenteerd.

Reactie toevoegen

U bent hier