h

Wat doet Boxmeer met extra geld voor armoedebestrijding?

24 september 2013

Wat doet Boxmeer met extra geld voor armoedebestrijding?

Het kabinet verstrekt aan gemeenten compensatie voor groepen die specifiek getroffen worden door bezuinigingen of beleidswijzigingen. Dit zijn mensen die rond en onder de armoedegrens leven. Deze extra gelden worden in het gemeentefonds gestort en zijn doorgaans niet geoormerkt.

De SP wil nu van het college weten of de gemeente Boxmeer in 2013 extra gelden heeft gekregen uit het gemeentefonds die bedoeld zijn voor groepen die specifiek getroffen worden door bezuinigingen of beleidswijzigingen en rond of onder de armoedegrens leven. En zo ja, hoeveel de gemeente ontvangen heeft. Als deze vraag positief wordt beantwoord dan is de vraag voor welke doelgroepen deze gelden in de gemeente Boxmeer zijn bestemd. Daarnaast wil de SP weten of deze gelden geoormerkt zijn en in zijn totaliteit bij de bedoelde doelgroep(en) terecht zijn gekomen.

En hoe gaat dit in het komende jaar, krijgt de gemeente Boxmeer dan ook weer gelden voor deze doelgroep(en) en worden deze ingezet voor deze doelgroep(en)? Of worden deze extra gelden gebruikt om bezuinigingen of kortingen op het minimabeleid in de begroting van 2014 te compenseren?
 

U bent hier