h

Randweg van de baan!

26 september 2013

Randweg van de baan!

Tijdens de Commissievergadering van 26 september is de noord-westelijke verbindingsweg, beter bekend als de randweg ter sprake geweest. De SP is nooit voorstander geweest van deze weg aangezien er al een goede verbinding ligt namelijk de A73/A77. Ook het feit dat hiervoor een groot stuk natuur opgeofferd zou moet worden namelijk in het Brestbos, was voor de SP reden om tegen deze plannen te zijn. Het (onverwachte) advies van het college is nu de beslissing over de randweg uit te stellen. De SP is hier uiteraard erg blij mee. Zoals het er nu uit ziet zal de gemeenteraad hier unaniem mee instemmen tijdens de raadsvergadering van 10 oktober aanstaande.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er steeds minder verkeer is op de doorgaande routes door het centrum van Boxmeer. Daarnaast gaat de provincie in 2014 de op- en afrit bij de A73 verbeteren zodat de doorstroming aldaar beter zal worden. Dit ontlast dan tevens het centrum van Boxmeer.
Het uitblijven van uitbreidingen in de Maasboeksche Blokken en de tegenvallende bouw op industrieterrein Sterckwijck maken deze weg nu helemaal overbodig.
 

U bent hier